Вася на висоті! Ломаченко переміг Коммі та завоював пояс WBO

Бій українського боксера відбувся у ніч на 12 грудня у Нью-Йорку

Вночі з 11 на 12 грудня в Нью-Йорку відбулося шоу за участю знаменитого українського боксера.

33-річний Василь Ломаченко (15-2, 11 КО), екс-чемпіон світу у легкій вазі, бився проти 34-річного Річарда Коммі з Гани (30-3, 27 KO), який раніше володів головним поясом IBF. На кону стояв пояс інтерконтинентального чемпіона за версією WBO.

Бій пройшов із великим домінуванням Василя Ломаченка. Українець виглядав дуже потужно фізично і був вкрай впевненим у собі. Досить швидко Ломаченко знайшов огріхи в обороні суперника та почав їх використовувати, активно працюючи в центрі рингу.

Ганець, хоч і вважався явним андердогом, виявився непростим суперником. Коммі часто відповідав на удари українця, працюючи другим номером.

Василь постійно нарощував перевагу і за кількістю ударів, і за очками в раундах. Майже кожна трихвилинка йшла до активу українця. Обстрілюючи суперника і відмінно пересуваючись рингом, Василь намацав помилки в обороні Коммі.

Коли рефері в рингу почав відлік, Ломаченко картинно звернувся до кута суперника: мовляв, чи не хочете викинути білий рушник? Там промовчали, Коммі піднявся, став у захист, і бій продовжився.

Ганієць насилу зумів вижити та вистояти до кінця 12-раундового бою. Проте рішення суддів сумнівів не викликало жодних сумнівів.

Ломаченко переміг Коммі та завоював пояс інтерконтинентального чемпіона WBO.

Рахунок суддівських записок: 117-110, 119-108, 119-108 на користь Василя. Ломаченко після бою підняв над головою прапор рідного міста Білгород-Дністровський.

Василь Ломаченко під час флеш-інтерв'ю відразу після бою розповів:

«Після нокдауна я звернувся до кута Коммі. Він виглядав не дуже добре, і я запитав, чи вони не хочуть зупинити поєдинок? Але він - справжній воїн, і ми продовжили цей бій».

Джервонта Девіс? Звісно, я хочу цього бою. Якщо мені дадуть цей шанс, я боксуватиму. У легкій вазі багато чудових боксерів. Ми можемо організувати багато хороших боїв у майбутньому. Чи можливий бій із Камбососом в Австралії? Я поїду будь-куди! Можу поїхати ще далі».

Всі результати шоу бокса в Нью-Йорку.

Головним боєм андеркарда став поєдинок у суперважкій вазі між американцем Джаредом Андерсоном (10-0, 10 КО) та українцем Олександром Тесленком (17-1, 13 КО).

З першого раунду Тесленко почав пропускати швидкі удари суперника, що одразу позначилося на його обличчі. У другому раунді американець продовжив побиття українця та досить швидко відправив Тесленка до нокауту. Українець ледь зумів піднятися, але рефері зупинив бій.

Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 травня 2024, 12:00 1

3–6 травня відбулися матчі 36-го туру чемпіонату Англії 2023/24

Коментарі