Роберто ДЕ ДЗЕРБІ: «Хочу бути тренером, гідним слави Шахтаря»

Наставник «гірників» розповів про свої цілі та стосунки з Рінатом Ахметовим

Головний тренер донецького «Шахтаря» Роберто Де Дзербі розповів про свої цілі та поділився думкою про президента «гірників» Ріната Ахметова.

- Ви вже півроку в Україні, що можете сказати без перекладу, щоб ми вас зрозуміли?
- Дякую, бо мене дуже добре прийняли, тут чудові люди. Звичайно, насамперед я орієнтуюсь на мій футбольний клуб. Хочу висловити подяку керівництву клубу, зокрема пану президенту, всьому колективу, гравцям. Я часто повторюю, що я ще маю довести, що вартий цієї посаді, яку мені довірили. Тому що «Шахтар» - це клуб із багатою історією. Я хочу бути тренером, гідним його слави.

- Хочу запропонувати вам одне фото, згадайте, де і коли ви так посміхалися?
- Це ми з президентом на презентації, з одного боку стояв я, з іншого - президент. У цей день я підписав контракт, познайомився з Ахметовим, ми провели багато часу разом. Я дуже шкодую, що більше не довелося побачитися з ним особисто. Тому що, незважаючи на наші професійні стосунки, він - президент, я - тренер, мені було дуже приємно провести з ним час, поговорити про футбол у невимушеній атмосфері, не як підлеглий та начальник. Наша розмова більше нагадувала обговорення футболу в колі друзів у пабі.

- Роберто, ваші думки тоді та ваші думки зараз?
- Я ніколи не живу теперішнім часом. Я завжди думаю про те, що маю зробити, чого я повинен досягти, завжди думаю про майбутнє. Тому в ті дні, як і сьогодні, я відчуваю велику відповідальність, бо треба ще багато чого зробити. Це були п'ять важливих місяців, бо ми виграли Суперкубок, ми кваліфікувалися до Ліги чемпіонів, ми посідаємо перше місце у чемпіонаті України, це важливі досягнення. Але зараз я бачу і те, що у нас немає переваги у два чи чотири очки у чемпіонаті. І що у груповому турнірі Ліги чемпіонів ми фінішували на останньому місці серед чотирьох команд. Ми могли б досягти набагато більших результатів. Тому я бачу саме те, чого нам не вистачає, чого маємо досягти.

Михайло Шаповалов Джерело: Ігор Бурбас
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 18 травня 2024, 19:45 19

У період із 30 травня до 17 червня українська команда візьме участь у турнірі Моріса Ревелло

Коментарі