Динамо – Зоря. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Любителі «стандартів»

В останній цього року ігровий день УПЛ на нас чекає один з центральних матчів осінньої частини сезону. Повторення фіналу національного Кубку, протистояння до недавнього часу представників України в єврокубках та просто зустріч чемпіонів із переслідувачем.

Зоря

Складно далися очки луганчанам у двох останніх поєдинках, які «Зоря» проводила із представниками Кіровоградщини. Цікаво, що у обох матчах долю трьох очок вирішували точні удари захисників. «Олександрії» після розіграшу ауту забив Максим Імереков, «Інгульцю» з кутового - Денис Фаворов. Що тут сказати? Стандартні положення у футболі - страшна сила!

«Мовчала» у цих поєдинках атакуюча група, зокрема й найкращий бомбардир команди Шахаб. Через дискваліфікацію іранець не зіграє і в неділю, тож «ключи» до воріт господарів доведеться підбирати комусь іншому. Втім, повертається Аллах'яр, який відсидів свої чотири жовті картки. Давненько не забивав у чемпіонаті Єгор Назарина, який напередодні вразив ворота «Буде-Глімт» шикарним ударом зі штрафного (знову ж таки, «стандарт»!). Зачекалися голів і від Артема Громова, який за свою кар'єру засмучував «Динамо» 5 разів (3 голи - за «Зорю», 2 - ще за «Ворсклу»).

Динамо

Якщо минулого туру чемпіонату кияни прибрали один з «нулів» у турнірній таблиці, завдавши першої в сезоні домашньої поразки «Вересу» (3:0), то в Лізі чемпіонів «Динамо» зазнало чергової поразки, причому знову не забивши. Варто сказати, що Мірча Луческу виставив із «Бенфікою» (0:2) практично той самий склад, що й із «Вересом», за винятком Томаша Кендзьори, у якого виявили коронавірус.

Якщо у Луцьку динамівцям вдався досить швидкий гол, то в Лісабоні кияни, навпаки, оперативно «ковтнули» два м'ячі. Рульовий «Динамо» в коментарях зробив на цьому окремий акцент: «Пропущені м'ячі на початку матчів завжди залишають слід, після чого важко повертатися в гру. Практично у всіх іграх ми швидко пропускали, після чого було важко досягати результату».

Згідно з останньою медичною інформацією з розташування «Динамо», через проблеми різного характеру в майбутньому матчі не зіграють Томаш Кендзьора, Владислав Супряга, Денис Попов та Артем Бєсєдін.

Статистика зустрічей

Дві нічиї у шести останніх матчах - ось і всі досягнення луганчан у протистояннях із «Динамо». При цьому, ці поєдинки виходили завзятими та інтригуючими. Взяти хоча б травневу зустріч у Тернополі в рамках фіналу Кубка України, коли кияни виграли в овертаймі. Непросто було «Динамо» і в першому колі: до перерви в Запоріжжі відзначився Олександр Сирота (звісно ж, корнер), а в ході другого тайму Карлос Де Пена не забив пенальті (блискучий сейв Микити Шевченка, який досі не грає через травму). Тільки наприкінці Віталій Буяльський зміцнив перевагу киян, а у компенсований час Овусу встановив остаточний рахунок - 1:2, поразка «Зорі».

Орієнтовні склади:

«Динамо»: Бущан, Миколенко, Забарний, Сирота, Тимчик, Сидорчук, Вербич, Шапаренко, Циганков, Буяльський, Гармаш.

«Зоря»: Мацапура, Фаворов, Вернидуб, Імереков, Жуніньо, Цвек, Громов, Булеца, Гладкий, Кабаєв, Аллах'яр.

Прогноз на протистояння

Скинувши «єврокубкові кайдани», обидві команди, напевно, зможуть показати яскравий футбол без огляду на збереження тонусу гравців. Тим більше, недільний матч - останній цього року що в одних, що в інших. Та й погода, як для середини грудня, дуже радує! Чекаємо на гостру гру, в якій переможця не буде визначено - спрогнозуємо нічию.

12 грудня, неділя

«Динамо» - «Зоря»
Київ. НСК «Олімпійський». 17:00
ТБ-трансляція на телеканалі «2+2»
ДИНАМО - ЗОРЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон)
Прогноз Sport.ua - 2:2
Артем Циганенко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 травня 2024, 22:45 5

Наставник національної команди України посідає 19-те місце, лідер – Дідьє Дешам

Коментарі