АНДРОНОВ: «Ми приїхали до Данії не для того, щоб двічі програти по -20»

Наставник збірної України про підготовку до товариських матчів

Жіноча збірна України з гандболу чудово стартувала у кваліфікації чемпіонату Європи-2022. Під керівництвом нового головного тренера Віталія Андронова наша команда сенсаційно обіграла у гостях бронзових призерів Євро-2020 збірну Хорватії, а потім до останніх секунд боролася за перемогу з олімпійськими чемпіонками із Франції.

Щоб краще підготуватися до частини відбору, українки зараз проходять збори в Данії, в рамках яких у суботу і неділю зіграють два матчі з господинями. Напередодні ми поговорили з Віталієм Андроновим про поточний стан збірної.

Як відбуваються збори?

Збори проходять чудово. Дякуємо данцям, ми забезпечені всім необхідним. Усі організовано чітко: харчування, проживання, зал. Існували невеликі накладки з часом ранкових тренувань, але нічого критичного.

Які очікування від майбутніх товариських матчів зі збірною Данії?

Наше головне завдання зараз - відновлення гравців після важкого ігрового року. Ми повинні привести їх до спільного знаменника, згадати ігрові зв'язки та відпрацювати їх у зустрічах із датчанками.

Звичайно, ми приїхали не для того, щоб двічі програти по «-20» і повернутися додому. Команда відчула, що може битися на рівних із найсильнішими суперниками. Тож спробуємо нав'язати Данії боротьбу. У нашому складі з'явилися нові особи - Лілія Горильська та Ганна Сторожук, яким потрібно вписатися до схем збірної. При цьому відсутня низка гравців основного складу: Ірина Стельмах, Тамара Cмбатян, Леся Смолінг, Марія Гладун, Ганна Дябло та Наталія Савчин. Нам їх дуже не вистачатиме. Незважаючи на це, ми прагнемо зіграти гідно, хоча результат у цьому випадку не має особливої ​​важливості. Проте наша збірна намагається перемогти в будь-якому матчі.

Чому у команди такі великі втрати?

Усіх, хто не приїхав, травмовано. Деякі гандболістки «Галичанки» після важких зустрічей у єврокубках теж мають пошкодження. Крім того, і Горильська ще поновлюється після операції. Тому намагаємося за ці три дні награти зв'язки між тими, хто є.

У будь-якому разі, користь від цих зборів безсумнівна. Ми зібралися разом, спілкуємося, стаємо ріднішими, краще один одного розуміємо.

Віталій Петровський Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 16:13 0

Каньїсарес не очікував, що Лунін гратиме на такому рівні

Коментарі