Французький клуб зробив Реалу пропозицію щодо переходу Луніна

Український воротар може продовжити кар'єру в «Ліллі»

Французький «Лілль» зв'язався з мадридським «Реалом», щоб обговорити можливий перехід 22-річного українського голкіпера «вершкових» Андрія Луніна.

Футболіст перебуває у глибокому запасі «Реала», основним воротарем якого є 29-річний бельгієць Тібо Куртуа. Цього сезону Лунін не провів за «вершкових» жодного матчу.

«Лілль» досі не знайшов гідної заміни Майку Меньяну, який перейшов у «Мілан» минулого травня. Ворота «Лілля» цього сезону захищає 25-річний хорватський воротар Іво Грбич, орендований у мадридського «Атлетіко». Але його виступи вважають у клубі непереконливими - в активі Грбича 15 матчів за «Лілль» у всіх турнірах, де він пропустив 15 м'ячів, тричі залишивши свої ворота у недоторканності.

«Лілль» зосереджений на пошуках воротаря, який стане №1 у команді у другій половині сезону. І Лунін - перший номер у списку, складеному спортивним менеджментом клубу. «Лілль» вже відправив до «Реала» офіційний запит щодо переходу гравця. Невідомо, чи йдеться про оренду чи оренду з правом викупу. Ймовірно, вершкові не захочуть відпускати українця, іспанський клуб погодиться лише на оренду до кінця сезону.

Андрій Лунін перейшов до «Реала» влітку 2018 року з луганської «Зорі» за €8,5 мільйонів. Контракт гравця з мадридським клубом розрахований до літа 2024 року. Поточна орієнтовна вартість футболіста складає €3 мільйони. Раніше повідомлялося, що Луніним цікавляться ще два європейські клуби.

Минулого сезону «Лілль» став чемпіоном Франції, випередивши ПСЖ на одне очко. У поточному сезоні після 13-ти зіграних турів «Лілль» посідає 12-е місце у Лізі 1, маючи в активі 16 очок за різниці забитих та пропущених м'ячів 16-19. Після чотирьох зіграних турів «Лілль» посідає друге місце у групі G Ліги чемпіонів, набравши 5 очок. З липня 2021 року «Лілль» очолює 49-річний французький фахівець Жослен Гурвеннек.

Михайло Шаповалов Джерело: Todofichajes.com
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 12:59 6

Колишній футболіст «Динамо» дуже незадоволений ситуацією

Коментарі