Втримали перемогу. Збірна України з нервовою кінцівкою обіграла Фінляндію

Жіноча збірна України здобула другу перемогу у відбірковому турнірі Євробаскету-2023

Жіноча збірна України провела другий поєдинок у рамках відбіркового турніру чемпіонату Європи. Після сенсаційної домашньої перемоги над француженками наші баскетболістки вирушили до Фінляндії, де зустрілися із місцевою національною командою.

У першій чверті підопічні Срджана Радуловича мали перевагу і одразу зуміли піти у відрив. Полетів кидок у Аліни Ягупової, вдало українки грали на підбираннях. У результаті перша десятихвилинка завершилася з «+10» на нашу користь. А ось у другій чверті розігралася вже лідерка збірної Фінляндії Авак Куїєр. Господарки майданчика чинили запеклий опір «синьо-жовтим» та зуміли залишитися у грі перед великою перервою.


Фото - ФІБА

Не ладналася атакуюча гра у збірної України й у третій чверті. Фінкам навіть вдалося зрівняти рахунок (46:46). Втім, надалі українки знову постійно випереджали суперниць. Щоправда, третю десятихвилинку також виграли фінки: перед заключним відрізком гри +6 на нашу користь. У четвертій чверті збірна Фінляндії намагалася скоротити відставання, але українки втримали перевагу. Хоч зробити це було й непросто, особливо коли у господарок майданчика почало залітати з-за дуги.

Збірна України здобула другу перемогу у відбірковому турнірі та очолює групу В. Наступні матчі кваліфікації відбудуться у листопаді наступного року: «синьо-жовті» зіграють на виїзді з Литвою та Францією.

Відбірковий турнір на Євробаскет-2023. Група В. 2-й тур.

Фінляндія - Україна - 71:77 (13:23, 18:17, 22:19, 18:18)

Фінляндія: Коскіміес 2, Куїєр 25+11 підбирань+5 втрат, Лехторанта 5+9 передач, Сандвік 7, Холопайнен 4, Пеконен 14, Аарнісало 4, Паундс 8, Пеландер 2, Пірттінен, Вііта.

Україна: Дубровіна 5+7 підбирань+6 передач, Ягупова 31+7 передач, Малашенко 10+6 підбирань, Філевич 4+5 підбирань, Юркевічус 16+8 підбирань; Уро-Ніле 4, Шматова 2, Рульова 3, Завідна 2, Гаврильчик.

Арена «URHEA-halli» (Гельсінкі, Фінляндія)

ФІНЛЯНДІЯ - УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 квітня 2024, 06:15 11

Гра першого кола цих команд стала єдиною для Даріо Срна у якості головного тренера

Коментарі