Фінляндія – Україна. Прогноз і анонс на матч кваліфікації чемпіонату Європи

Закріпити успіх гри з француженками

Поєдинок Фінляндія - Україна відбудеться в неділю, 14 листопада, в Гельсінкі. Початок зустрічі о 17.00 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал «Хsport».

Минулого четверга жіноча збірна України з баскетболу зіграла один зі своїх найкращих матчів в історії. Наші дівчата у блискучому стилі обіграли дуже потужну збірну Франції, яка є бронзовим призером нещодавньої Олімпіади та просто однією з найсильніших команд світового жіночого баскетболу.

Цією перемогою підопічні Срджана Радуловича вже в першому турі дуже сильно наблизили себе до виходу у фінальну частину майбутньої континентальної першості. Тепер українкам необхідно буде зібрати свої перемоги в іграх із більш слабшими збірними Литви та Фінляндії. Якщо в цих матчах нашою збірною не буде допущено прикрих осічок, з великою ймовірністю ми побачимо Україну на майданчиках Ізраїлю та Словенії влітку 2023 року. І перший крок для виконання цього плану необхідно зробити у Гельсінкі, де наша команда зіграє з господарками паркету.

Жіноча баскетбольна збірна країни Суомі ніколи не хапала зірок з неба, а найкращим періодом для неї були 50-ті (дві участі у Чемпіонатах Європи) та 80-ті (три участі на континентальних першостях). Нині представниці Фінляндії за європейськими мірками є більш ніж скромною командою. У відборі на Євробаскет-2019 фінки програли всі шість матчів у групі збірним Франції, Словенії та Румунії із загальною різницею у 201 очко.

У нещодавньому відборі на Чемпіонат Європи-2021 жереб також звів збірні України та Фінляндії в одній групі. Крім них, там ще були збірні Бельгії та Португалії. Ця кваліфікація вдалася представницям країни Суомі трохи краще за попередню. У шести матчах фінки змогли здобути одну перемогу (70:62 над Португалією), але все одно завершили відбір на останньому місці в групі.

Що ж до матчів із нашою збірною, то українки здобули дві впевнені перемоги над збірною Фінляндії. Варто зазначити, що обидва поєдинки між суперницями завдяки системі «баблів» проходили на нейтральній території у Португалії. Дванадцятого листопада минулого року Україна в номінально домашньому матчі обіграла фінок 84:66, а шостого лютого цього року Фінляндія в умовно домашньому поєдинку знову нічого не змогла протиставити нашій збірній - 75:91.

Нинішній відбір Фінляндія розпочала з досить непоганого виїзного матчу у Литві. Баскетболістки з півночі Європи гідно виглядали на тлі більш сильніших прибалтійок і поступилися їм лише десять очок. Фінальна сирена зустрічі у Кедіняї зафіксувала перемогу господарок з рахунком - 69:59.

Із персоналій у складі наших суперниць обов'язково варто виділити потужного форварда Авак Куієр. У квітні цього року вона була обрана під другим загальним номером на драфті WNBA, а вже у травні стала першою фінкою, яка зіграла у найсильнішій жіночій лізі планети.

У грі проти збірної Литви Авак Куієр з великим відривом стала найкращою у своїй команді. На її рахунку 21 набране очко та 14 підбирань. Підсумковий рейтинг ефективності у лідера збірної Фінляндії склав 23 бали. Дуже непогано зіграла Куієр і в останньому матчі Суомі проти України. У лютневому поєдинку майбутній гравець WNBA накидала у кільце підопічних Срджана Радуловича 30 очок з 75 командних і додала до них 14 підбирань.

Незважаючи на наявність такої сильної баскетболістки у складі Фінляндії, наша збірна все одно вважається явним фаворитом зустрічі. Козир в особі Авак Куієр Україна спокійно може перебити фактором Аліни Ягупової, а рівень решти гравців країни Суомі набагато нижчий від баскетболісток нашої збірної. Розрив у класі між командами дуже великий, і поразка українок здивує всю Європу. Тим паче, після феєричної перемоги над француженками. Залишається побажати нашим дівчатам просто зіграти на своєму рівні та спокійно оформити перемогу в матчі із найслабшою збірною відбіркового квартету В.

Команди

Ігри

Перемоги

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1.Україна

1

1

0

90:71

+19

2

2.Литва

1

1

0

69:59

+10

2

3.Фінляндия

1

0

1

59:69

-10

1

4.Франція

1

0

1

71:90

-19

1

14 листопада
Фінляндія - Україна
Франція - Литва

Прогноз Sport.ua: перемога збірної України.

Sport.ua проведе текстову трансляцію матчу Фінляндія - Україна.

Олексій Коляго Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 20:34 1

Sport.ua разом із GGBET анонсує цікавий поєдинок

Коментарі