Жіноча збірна України готується до другого матчу відбору на Євробаскет

Суперником буде Фінляндія

14 листопада збірна України проведе на виїзді другий матч відбору на жіночий Євробаскет 2023. Цього разу команда Срджана Радуловича зустрінеться з Фінляндією (початок о 17:00), яка у першій грі кваліфікації поступилася у гостях Литві (59:69). Збірна України, нагадаємо, стартувала у відборі сенсаційною домашньою перемогою над Францією, фіналістом минулого Євробаскету (90:71).

Капітан збірної України Аліна Ягупова: «Тілом мурахи бігають досі. Це шанс довести, що можна грати душею, боротися та битися за кожен м'яч. Довести не лише собі, а й усій країні. Для мене це дуже велика перемога. Я хочу, щоб було не лише моє ім'я, а й команда у збірній. Це був великий крок для всієї нашої країни. Супер емоції».

Збірна Франції - чинний бронзовий призер Олімпійських ігор, на її рахунку сім поспіль медалей на чемпіонатах Європи, хоча п'ять разів на попередніх турнірах команда поступалась у фіналах. А ще це п'ята збірна рейтингу FIBA (Україна - 26-та).

Звісно, наступний суперник, Фінляндія, не такий титулований, але не менш небезпечний. Втім, тренерський штаб і не розраховує, що після гучної перемоги на них чекає легка прогулянка. Тому налаштовує команду на те, що знову буде потрібно зіграти з максимальною самовіддачею. Щодо прогнозів, тоаналітики Parimatch наразі дають нашій команді 85% на перемогу.

Головний тренер збірної України Срджан Радулович: «Потрібно серйозно відновитися до Фінляндії. Ми не маємо можливості розслабитися і сказати, що сьогодні обіграли Францію і завтра буде легка гра з Фінляндією. Ми маємо викладатися на 100% у кожному матчі».

Щоб зіграти у фінальній частині, нам необхідно або зайняти перше місце у групі, або стати однією із чотирьох найкращих команд, які посядуть другі місця. Загалом у кваліфікації 10 відбіркових груп. При цьому у рейтингу других команд груп не будуть враховані результати проти збірних, що посядуть четверті місця у своїх квартетах.


Віталій Петровський Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 03 травня 2024, 23:10 7

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону