ДЕ ДЗЕРБІ: «Їдемо з Мадрида дуже злими, без очок. Адже грали чудово»

Головний тренер «Шахтаря» розповів про матч 4-го туру ЛЧ із «Реалом»

Головний тренер «Шахтаря» Роберто Де Дзербі розповів про матч 4-го туру Ліги чемпіонів з «Реалом» у Мадриді (1:2) та ключові деталі, які необхідні, щоб краще виступати у Лізі чемпіонів.

- Вітаємо із забитим голом, про який говорили вчора, - нарешті вдалося це зробити. Хоч і поразка, всі пишуть, що футбол був дуже класним, усі вітають із гарною грою. Чи можна сказати, що поки це ваш найкращий матч у «Шахтарі»?

- Так, сьогодні ми дуже добре зіграли. Але й проти «Інтера» ми грали дуже добре, й у першому таймі із «Реалом». Футбол залежить від епізодів: у Києві ми пропустили автогол, другий м'яч - наша помилка після ауту. З «Шерифом» ми пропустили два дуже дурні голи, втративши м'яч у ключовій позиції, звідки суперник провів контратаки. Загалом ми вже провели добрі матчі у Лізі чемпіонів.

Зараз у нас є три ключові речі, які ми маємо робити, щоб у наступних сезонах виступати краще у Лізі чемпіонів. Спочатку необхідно перемогти у чемпіонаті України, бо минулого сезону «Шахтар» не став чемпіоном - закінчив на другому місці. По-друге, важливим є прогрес наших молодих футболістів, таких як Мудрик, Бондаренко, Судаков, Фернандо, Маркос Антоніо, Вітао, Трубін та інші. І третє - трансфери, особливо на тих позиціях, де нам потрібні швидкість та техніка, чого на цей момент не вистачає.

- Як оціните гру Каріма Бензема?

- Не треба дивитися лише на Бензема. Я вже 15 днів тому відповів на це запитання. Вважаю, що Бензема заслуговує на Золотий м'яч, на цей момент він один із найсильніших нападників.

- Що скажете про те, як зіграв Вінісіус у Києві та Мадриді? Це один із нападників, проти яких найскладніше захищатися.

- Так, Вінісіус - теж дуже сильний гравець. Але я хотів би відповідати на питання, які стосуються моїх футболістів. Насправді, гадаю, неправильно говорити про гравців суперника, бо це стосується Карло Анчелотті. Ми провели дуже добрий матч на «Сантьяго Бернабеу». Сумно, що їдемо звідси дуже злими, без очок, бо ми грали чудово.

- Як ви оціните шанси «Шахтаря» на євровесну? Чи налаштовані оптимістично?

- Насамперед чекаємо на результат матчу «Шериф» - «Інтер», а потім подивимося. Ми сюди приїхали перемагати. Залишається ще два поєдинки - у них теж намагатимемося перемогти. Ніхто не очікував, що ми програємо «Шерифу», але особливо ніхто не очікував, що «Шериф» переможе тут, у Мадриді. Нині мають шість очок. Але якщо ми виграємо два матчі, у нас буде сім. Ми маємо намагатися і на це працювати. Щоб грати у Лізі чемпіонів як лідери, потрібно додати три моменти, про які я сказав вище.

Микола Степанюк Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 травня 2024, 00:55 3

Український півзахисник може піти стопами Михайла Мудрика

Коментарі