ДЕ ДЗЕРБІ: «Шахтар не має приводу розслабитись — Динамо на першому місці»

Наставник «гірників» підбив підсумки перемоги над «Десною» (4:1)

Головний тренер «Шахтаря» Роберто Де Дзербі після перемоги над «Десною» (4:1) розповів про гру команди, удари з далекої дистанції і боротьбу в Лізі чемпіонів.

- Чи не розслаблюють такі легкі перемоги в чемпіонаті і чи не грають з командою злий жарт у Лізі чемпіонів?
- А ви вважаєте, що ми можемо розслабитись?

- Звісно, ні, але будь-яке може бути.
- Ні, не може бути, адже 10 днів тому ми програли «Реалу» 0:5. Немає приводу розслабитись. Ми на другому місці в чемпіонаті, а на першому - «Динамо». Те, що я бачу наш прогрес, лишає мене вдоволеним. Ми граємо чудово, проте можемо робити ще чимало. Я нікому не даю змоги розслабитись, навіть своєму штабові.

- Із чотирьох голів «Шахтар» два забив з далеких дистанцій, з-за меж штрафного майданчика. Це була частина настанови або футболісти самі ухвалювали рішення, коли за лінією м'яча перебували по дев'ять гравців суперника?
- Удари з дистанції - це те, що футболісти іноді повинні пробувати, надто ті, хто має такі якості. Алан, Майкон, Судаков, Мудрик, Тете, Додо... Усі вони можуть ударити. Коли є така нагода, я вважаю, що це робити потрібно. Проти «Динамо» в Суперкубку Алан Патрік забив гол також із дистанції. Тож вони повинні пробувати, коли є шанс.

- Перед Лігою чемпіонів уболівальники, журналісти, я зокрема, бачили в групі «Шериф» і прогнозували, що основна боротьба буде саме з ним. Зараз у «Шерифа» - шість, а в «Шахтаря» - одне очко. Хто зараз головний конкурент і наскільки важко буде вийти з такої складної групи?
- Я просто вважаю, що, якщо ми не хочемо закінчити на останньому місці в таблиці Ліги чемпіонів, ми маємо здобути дві перемоги. Усе змінилося не тільки тому, що «Шериф» переміг «Шахтар», але особливо й після його перемоги в Мадриді. Тоді погляд на цю групу змінився у всіх. Гадаю, в Лізі чемпіонів наша єдина помилка - коли ми програли в Тирасполі. Із «Реалом» у першому таймі ми чудово зіграли. Перший ми пропустили через автогол, другий - коли наш аут був чистою помилкою. Після другого гола матч був для нас важчим. Однак і проти «Реала» в першому таймі, і проти «Інтера», я вважаю, ми грали добре.

Михайло Шаповалов Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 08:40 0

Головний тренер «Барселони» пояснив, чому його команда програла

Коментарі