Сильніше і в чемпіонаті. Динамо із шедевром Сидорчука обіграло Маріуполь

Незважаючи на швидко пропущений гол, кияни взяли очки в Маріуполі

«Маріуполь» та київське «Динамо» провели другий за тиждень очний поєдинок на стадіоні імені В.С. Бойка. У середу в національному Кубку команда Мірчі Луческу здобула перемогу з рахунком 2:1, а після лише двох днів відпочинку відбувся поєдинок у рамках 13 туру чемпіонату.

Головною відмінністю другого поєдинку стала присутність на трибунах уболівальників, які з перших хвилин стали свідками багатого на цікаві події футболу.

На початку зустрічі у центрі уваги був капітан «Динамо» Сидорчук. На 3 хвилині рефері після перегляду VAR призначив пенальті, оскільки м'яч влучив Сергію в руку у штрафному майданчику. Дмитро Мишньов підійшов до точки і відкрив рахунок, незважаючи на те, що Георгій Бущан вгадав напрямок удару.



Сидорчук швидко спокутав свою провину, відновивши статус-кво вже у наступній атаці. Півзахисник «Динамо» отримав м'яч за 30 метрів від воріт, опорники «Маріуполя» не поспішали його зустрічати, що дозволило Сергію обробити м'яч, прицілитися та завдати точного сильного удару в дальній кут, з яким не зміг впоратися голкіпер.

До 30-ї хвилини азовці опинилися в ролі наздоганяючих. Карлос Де Пена з лівого флангу прострілив у штрафний майданчик, куди набіг Циганков, але Віктор з кількох метрів влучив у штангу. У потрібний час у потрібному місці опинився Микола Шапаренко, який добив м'яч у порожні ворота. Ще до перерви Циганкову знову трохи не пощастило: штанга вдруге підстрахувала 19-річного Микиту Турбаєвського.

На другий тайм підопічні Остапа Маркевича, очевидно, виходили із установкою забивати, адже іншого шляху перервати невдалу серію немає. Проте різниця у класі була очевидною: гості продовжили домінувати на футбольному полі та на екваторі другого тайму збільшили розрив у рахунку. Знову шедевральний гол забив Сидорчук, з лівої ноги обвідним ударом відправивши м'яч у дальню дев'ятку. Для Сергія це перший дубль у кар'єрі.

Після цього кияни почали куражитися над суперником, граючи розкуто, із фантазією, що не дивно, адже цифри на табло перестали бути слизькими. І в результаті ледь не поплатилися за це: упустивши кілька своїх гольових моментів, «динамівці» влаштували собі нервову кінцівку: спочатку в компенсований час Клименко скоротив розрив у рахунку до мінімуму, а потім азовці створили ще одну непогану атаку, проте вирвати нічию не змогли.

3:2 - «Динамо» здобуло чергову перемогу і тепер переключається на підготовку до поєдинку з «Барселоною» у Лізі чемпіонів. Маріуполь програв шостий поєдинок поспіль в УПЛ і продовжує залишатися на останньому місці в турнірній таблиці.

Українська Прем'єр-Ліга. 13-й тур.

«Маріуполь» - «Динамо» - 2:3

Мишньов (4, пенальті), Клименко (92) - Сидорчук (5, 68), Шапаренко (29)

Драмбаєв (11), Шостак (70), Кащук (77) - Шапаренко (30), Вербич (45+4).

«Маріуполь»: Турбаєвський, Драмбаєв, Мампассі, Меліченко, Стасюк, Чех (Спіровський, 74), Мишньов, Очеретько (Шостак, 57), Топалов (Петерман, 78), Кащук (Клименко, 78), Микитишин (Удод, 46).

«Динамо»: Бущан, Кендзьора (Тимчик, 64), Забарний, Сирота, Караваєв (Шабанов, 84), Сидорчук (Шепелєв, 84), Шапаренко, Циганков, Буяльський, Де Пена (Вітіньо, 72), Вербич (Гармаш, 64).

Арбітр: Віталій Романов (Дніпро)

Стадіон імені В.Бойка (Маріуполь)

МАРІУПОЛЬ - ДИНАМО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Денис Шаховець Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 квітня 2024, 09:06 3

Схоже, «червоні» знайшли наступника для Юргена Клоппа…

Коментарі