Екс-міністр спорту: «WADA розгляне три види покарання для України»

Ігор Гоцул повідомив, що можуть бути дуже неприємні наслідки для українського спорту

Екс-міністр спорту та колишній президент легкоатлетичної федерації України Ігор Гоцул висловився про те, яке рішення буде ухвалено з боку WADA щодо збірної України.

«Насамперед вирішуватиметься питання, чи відповідає Національний антидопінговий центр України кодексу WADA. Це стандартна процедура, передбачена кодексом. Щойно виникають якісь подібні історії, є спеціальний орган, який займається розглядом таких питань і потім він виносить пропозиції щодо застосування покарань. Очевидно, що з опублікованого звіту зрозуміло, що український центр не відповідає цьому кодексу.

Розгляд цього питання на засіданні WADA буде обов'язковим і з урахуванням оприлюднених обставин, є велика ймовірність, що наш центр визнають таким, що не відповідає кодексу. Кодекс WADA, у свою чергу, передбачає обмеження для спортсменів з певних країн, в яких антидопінгові центри не відповідають кодексу WADA.

Ці обмеження полягають у наступному: по-перше, на території країни не можуть проводитися міжнародні змагання, чемпіонати та турніри, по-друге, спортсмени таких країн не можуть брати участь у міжнародних змаганнях за межами країни. По-третє, результати спортсменів на внутрішній арені можуть не визнаватись на міжнародній арені», - сказав Гоцул.

Раніше відділ незалежної розвідки та розслідувань Всесвітньої антидопінгової агенції (WADA) опублікував звіт у справі про порушення стандартів тестування Національною антидопінговою організацією України. У звіті повідомлялося, що спортсменів попереджали про майбутній допінг-контроль, а зразки збиралися заздалегідь.

Володимир Клепач Джерело: Metaratings
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 07:44 25

«Пенсіонери» разом із Михайлом обіграли «Тоттенхем» 2:0 у перенесеному матчі АПЛ

Коментарі