ЯРОСЛАВСЬКИЙ: Люди прийшли сюди в стоптаних штиблетах і дірявих шкарпетках

Президент «Металіста» жорстко висловився про гравців, які через суди вимагають погасити борги

Олександр Ярославський на ютуб-каналі «Бомбардир» розповів про те, як клуб буде вирішувати проблему з боргами перед колишніми гравцями.

«Я довго консультувався з юристами. У нас працює не одна, а кілька найпотужніших груп юристів з цих питань. Повірте: у нас є чим здивувати тих, хто спробує відсудити у клубу гроші, борги, які ми не створювали. Хоча всі кажуть: «Так, ви не створювали, але борги є». Але питання в тому, наскільки ці борги реальні. Ніхто ж не хоче розбиратися, чи реальні це борги. Ми знайшли юридичні тонкощі, які говорять, що не зовсім ці борги реальні.

- А чому не реальні?

- У нас там цілий набір інструментів. Абсолютно юридично законних. Футболісти намагаються вимагати сотні тисяч доларів. При цьому зарплата офіційна у них п'ять тисяч гривень. Немає питань - звідки такі суми.

- Можливо, там є питання щодо оформлення контрактів - за іміджеві права, юридичні моменти ...

- А у податкової не може бути питань? Як ти, отримуючи зарплату 5 тисяч, вимагаєш 500 тисяч доларів? Пам'ятайте, як у фільмі: «Сеня, звідки це в тебе? Пістолет і гроші». «Звідти». Податковій же так не скажеш. Яку ти зарплату отримував, дорогий? А податки ти заплатив? Це тільки один з маленьких епізодів. А їх, повірте мені, ми набрали багато.

Багато футболістів прийшли сюди в стоптаних штиблетах і з дірявими шкарпетками. А пішли мільйонерами з «Металіста». Знаєте, потрібно, може, мати совість вимагати такі суми. Тим більше з тих, хто їм ці гроші заплатив, які вони отримали, і точно нічого їм не винен. Коли я йшов з клубу, підйомні Папі Гуйє становили мільйон доларів. Я міг і не віддавати, сказати: «Папа, спасибі. Клуб я продав, будь здоров, до побачення, отримуй з наступного власника». Але я йому чесно все віддав. Я з усіма чесно розрахувався. Тому я б на їх місці задумався: чи треба саме з нас отримати те, чого ми нікому не винні. Ми дуже жорстко, чітко і справедливо вибудуємо захист нашого клубу «Металіст».

- Чи був намір поспілкуватися з гравцями, які претендують на гроші? Те, що ви сказали про податкову - це українська юриспруденція, а вони подали позови до УЄФА...

- Послухайте, вони будуть намагатися створювати тут проблеми... Але можна і в тюрму загриміти за несплату податків. Я з ними ні про що не домовлявся, нехай вони з Курченком поговорять.

Сергій Циба Джерело: Бомбардир
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Волейбол | 02 травня 2024, 09:31 28

На команду чекає виступ у Золотій Євролізі

Коментарі