Два дивізіони по 20 команд. Журналісти роздобули новий проект Суперліги

Європейська Суперліга підтримується «Реалом», «Барселоною» і «Ювентусом»

Проект Європейської Суперліги все ще живий і розвивається. Весняна спроба провалилася через протести фанатських і політичних кіл. Однак зараз футбольні клуби знову працюють над новим турніром.

Організація заявляє, що побоювання вболівальників будуть вирішені: нова ліга не матиме постійних членів та повинна бути «відкрита на 100 відсотків». У концептуальному документі ліги, який роздобули німецькі журналісти з WirtschaftsWoche, йдеться: «Формат запропонованої Європейської Суперліги скасовує концепцію постійних членів та відкритий для європейських клубів».

Нова ліга розглядається як альтернатива Лізі чемпіонів і в цей час підтримується «Реалом», «Барселоною» і «Ювентусом». Організатори планують зробити лігу готовою до запуску, як тільки Європейський суд прийме рішення у справі УЄФА про конкуренцію. Вердикт очікується влітку наступного року.

У новому проекті Суперліги буде 2 дивізіони по 20 команд в кожному - з підвищенням і пониженням у класі. У фінальній грі 70 відсотків місць буде зарезервовано для вболівальників команд-фіналістів. Для половини фан-квитків ціни повинні бути обмежені певним максимумом.

Європейська Суперліга хоче зламати домінацію УЄФА, який одночасно є регулюючим органом та єдиним організатором турнірів в європейському футболі. В інших видах спорту Європейський суд визнав таку монополію неприпустимою. Суперліга очікує, що суд в Люксембурзі прийме таке ж рішення для футболу.

За лаштунками до проекту виявили інтерес значно більше клубів, ніж це відомо широкому загалу. «Ми бачимо інтерес клубів до співпраці з нами, в очікуванні, коли Європейський суд прояснить правову основу», - заявляє Суперліга.

Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 18 травня 2024, 00:42 7

Кевін вважає Михайла Мудрика найсильнішим у складі «синьо-жовтих»

Коментарі