Тренер Динамо U-19: «Бурда відновився і на підході до першої команди»

Ігор Костюк оцінив поразку від «Шахтаря» U-19

Наставник «Динамо» U-19 Ігор Костюк оцінив поразку від «Шахтаря» в матчі юнацького чемпіонату України, а також розповів про повернення захисника Микити Бурди.

Бурда зіграв вперше за 14 місяців.

- У порівнянні з матчем проти «Баварії» стартовий склад вашої команди сьогодні зазнав змін. Чи встигли гравці відновитися, чи був це оптимальний варіант складу?

- У Бражко та Діалло мікропошкодження. Хотіли трохи приберегти Самбу, але, спостерігаючи хід гри, у другому таймі довелося його випускати. Було видно, що команда і емоційно, і фізично не зовсім відновилася після матчу Юнацької ліги УЄФА. Ми домовлялися з «Шахтарем», щоб перенести цю гру, але для УАФ важливіша збірна, тому вони наш матч не перенесли. Нам не вистачило часу, щоб відновитися. Але в другому таймі ми перехопили ініціативу. Гравців «Шахтаря», які мали на день більше для відновлення, хапали судоми. Ми в цьому плані були краще готові фізично. Нам вистачило витривалості, щоб домінувати, але не реалізували свої моменти.

- Чи очікували ви такої спритності від Гончарука в моменті з першим пропущеним м'ячем?

- Звичайно, це швидкий футболіст, він вже знаходиться на олівці у першої команди. Була позиційна помилка наших центральних захисників, яка привела до голу. У моменті з другим м'ячем ми не дограли. Не можна дозволяти суперникові такого, що ми втрьох не можемо відібрати м'яч у одного гравця. «Гірники» були трохи свіжішими, особливо на початку зустрічі, тому й забили два м'ячі.

- У «Динамо» були моменти - можна згадати штрафний Волошина і шанс Попова...

- Так, Попов добивав у тому моменті, але не влучив у ворота. Повторюся, команда недостатньо відновилася емоційно. Нам трохи не вистачило часу, щоб підготувати хлопців у цьому плані.

- Вихід Бурди з самого початку планувався на 45 хвилин чи це також наслідок помилок центру оборони в першому таймі?

- Дячук отримав травму - у нього забите стегно. Бурда відновився, він уже на підході до першої команди. Тому сьогодні надали йому ігровий час.

Іван Зінченко Джерело: ФК Динамо Київ
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 18 травня 2024, 00:08 0

Тьяго Алькантара може стати одноклубником Довбика та Циганкова

Коментарі