КОПОЛОВЕЦЬ: «Що нам робити в ЛЧ? Не можемо обіграти прості команди»

Екс-директор «Миная» прокоментував невдачі українських клубів в Європі

Колишній керівник «Миная» Михайло Кополовець прокоментував виступ українських клубів у єврокубках:

«Я давним-давно не чекаю від наших клубів сенсацій в єврокубках. Подивіться на суддівство. В Україні воно для «Динамо» і «Шахтаря» одне, для інших клубів - інше. Щодо «Зорі» не сильно знаю. У нас для них лояльне суддівство, а коли вони потрапляють в єврокубки - там інший світ.

Там їх ніхто не шкодує, а у нас вони постійно ображаються, жестикулюють. В Україні вони в теплій ванні. Так, коли «Динамо» і «Шахтар» грають між собою, там нормально. Але в матчах проти інших команд судді до них відносяться лояльно. Пенальті, які їм призначають в Україні, в Європі ніхто їм не дає. Це розслабляє їх в чемпіонаті України. УПЛ - і так слабкий чемпіонат, але коли їм ще й підсуджують, то він зовсім стає легенький для цих двох команд. Та й для «Зорі» теж. В єврокубках вони потрапляють зовсім в інше середовище. В єврокубках судді теж помиляються, але, як правило, не на їхню користь.

Результати в єврокубках говорять про слабкий рівень чемпіонату України. Потужного змагального моменту немає. Згадайте, який потужний був чемпіонат, коли я грав за «Карпати». Які команди були - «Металіст», «Дніпро». «Карпати» тоді теж не просто так грали в Лізі Європи. А зараз ми в єврокубках не проходимо команди, про які ніколи не чули, ми не пам'ятаємо, як вони називаються. Про що ми можемо говорити?

При всій повазі до всіх команд нинішньої УПЛ, але половини з них не було б у Вищій лізі, коли грали «Металіст», «Дніпро», «Карпати», донецький «Металург» і ряд інших клубів. Вони були б в Першій лізі. Не буду називати ці команди, але їх би і близько не було до УПЛ, коли грали ми. Щорічно ми не домагаємося результатів в єврокубках. Я говорю не про «Динамо» і «Шахтар», а про решту клубів. У Лізі Європи ми не можемо пройти елементарні команди. Це говорить про те, що рівень нашого чемпіонату дуже знизився.

Що таке Вища ліга раніше? Це величезні зарплати. Потрапити до Прем'єр-ліги на той час було нереально, дуже складно. Була величезна конкуренція через високі зарплати, футболісти з Європи приїжджали. А чого варте зараз потрапити в УПЛ? Футболісти, які зараз грають в УПЛ, в той час і близько не були б до неї, максимум у дублі б були.

Таблиця коефіцієнтів УЄФА? Мені складно сказати, куди ми будемо падати. Дай бог, в УПЛ вийде «Металіст», «Дніпро-1» підніметься. Ми ж тоді втратили дві команди, які теж визначали рівень чемпіонату. А чим більше потужних команд, тим сильніше чемпіонат. В Україні війна, немає великого фінансування команд, футболу не приділяють так багато уваги. Коли Ігор Коломойський відійшов від футболу, скільки відразу команд посипалося. Нема того вливання грошей, звичайно, від цього постраждав футбол. Думаю, найближчим часом зростання команд і рівня чемпіонату не буде.

Якщо ми не можемо пройти кваліфікацію ЛЧ, то що нам робити в групі? Подивіться, що робить «Шериф», всі в Європі навчилися грати в футбол, а ми не можемо обіграти елементарні команди. Все залежить від рівня внутрішнього чемпіонату. Що нам зараз робити в ЛЧ? Зіграємо 1-2 матчі, і до побачення. У нас немає ніяких шансів з таким рівнем чемпіонату. Половина матчів в УПЛ - прохідні. В Італії, Німеччині - всюди боротьба, а у нас - таке, на один матч можемо налаштуватися, на другий не можемо. Що нам робити в ЛЧ? Подивіться, як ми граємо в футбол.

До того ж велику увагу треба приділяти суддям, які для деяких команд послаблюють змагальний процес. Вони грають величезну роль в цьому. У нас одне суддівство, в Європі - інше. Коли наші команди стикаються з європейським суддівством, це для них величезна проблема. В Європі судять часто, а наші арбітри люблять допомогти «Динамо», «Шахтарю» і ще ряду команд».

Микола Степанюк Джерело: Трибуна
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 03 травня 2024, 23:10 7

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Коментарі