Зоря – Рома. Прогноз і анонс на матч Ліги конференцій

Жозе Моуріньо і компанія гостюють в Запоріжжі

У четвер, 30 вересня, «Зоря» в Запоріжжі в рамках другого туру Ліги конференцій прийме лідера групи С і одного з головних фаворитів турніру - італійську «Рому» на чолі з Жозе Моуріньо.

Рома

Нинішній ватажок «вовків» Жозе Моуріньо вдруге в своїй кар'єрі протистоятиме луганській «Зорі». У сезоні 2016/17 шляхи португальця, який тоді очолював «Манчестер Юнайтед», перетнулися з луганчанами в групі Ліги Європи. Команда Юрія Вернидуба двічі поступилася підопічним Моуріньо - 0:2 вдома і 0:1 в гостях - але сам факт приїзду іменитого наставника на чолі титулованого клубу в Одесу, де тоді «Зоря» проводила домашні матчі єврокубків, безумовно, надовго залишився в пам'яті в українських уболівальників.

Цікаво, що з гравців «Зорі», які п'ять років тому виходили на поле проти команди Моуріньо в Одесі і Манчестері, не залишилося жодної людини. А під керівництвом Моуріньо, як і п'ять років тому, виступає Генріх Мхітарян, який покинув Манчестер через конфлікт з португальцем, але в цьому сезоні знову зустрівся з Жозе у Вічному місті. Але зараз у відносинах гравця і тренера суцільна ідилія: «Те, що сталося в Манчестері, залишається в Манчестері. Ми поговорили як дорослі люди. Ми хочемо рухатися в одному напрямку, виграти щось для «Роми». Це єдине, що має значення», - говорив перед початком сезону гравець. Хоча відразу після приходу португальця, кажуть, був налаштований піти з «Роми». Зараз Моуріньо довіряє Мхітаряну набагато більше, ніж в «Манчестері», а Генріх відпрацьовує на полі. Поки, правда, він не особливо результативний: у шести матчах Серії A в його активі гол і результативна передача.

На передматчевій прес-конференції Жозе Моуріньо згадав попередній поєдинок з «Зорею». «Пам'ятаю, що матч був у грудні і було досить. Але зараз погодні умови будуть краще і це радує». Португалець, попри на недавню поразку в дербі, був дуже спокійний під час спілкування з журналістами. Його не збентежило навіть, що дівчина-перекладач не з першого разу змогла перекласти питання про те, чи ставить він перед собою мету поповнити колекцію трофеїв ще одним - Лігою конференцій.

«Що стосується «Зорі», то ми проаналізували те, що змогли. Бачили матчі кваліфікації Ліги Європи, перший матч в Лізі конференцій та зустріч в УПЛ проти «Динамо». У нас є мотивація перемогти «Зорю». Звичайно, якщо запитати, де я хочу грати, то в Лізі чемпіонів, а не в Лізі конференцій. Але ми граємо тут, і спробуємо зробити все, щоб виграти групу. В Україні я грав з трьома командами - «Інтером», «Челсі» і «МЮ». І я не пам'ятаю легких матчів тут», - сказав Моуріньо.

Зоря

На відміну від «Роми», «Зоря» почала сезон дуже невдало. У плей-оф раунді Ліги Європи луганчани двічі поступилися «Рапіду», пропустивши по три м'ячі і вдома, і на виїзді. Невдалим вийшов старт і в Лізі конференцій, де тричі на воротах українського клубу розписався норвезький «Буде Глімт». Але це й не дивно: в міжсезоння «Зоря» недорахувалася лідерів в кожній лінії. Нікола Василь, Джоель Абу-Ханна, Владлен Юрченко та Дмитро Іванисеня покинули клуб на правах вільних агентів, а новачки, які поповнили команду, поки великої ролі не грають. При цьому потрібно зазначити, що в єврокубках по грі команда Скрипника не виглядала безнадійно, але, пропускаючи по три м'ячі, ясна річ, складно на щось розраховувати.

В останніх матчах чемпіонату «Зоря» зуміла налагодити гру в обороні, не пропустивши в матчах з «Чорноморцем» і «Дніпром-1». В результаті дві впевнені перемоги із загальним рахунком 7:0, що має додати впевненості команді Скрипника.

Головний тренер «Зорі» погоджується: «Ми виграли 2 поєдинки, тепер відчувається впевненість у хлопців. Ми увійшли невдало в сезон, у кваліфікації теж показали не дуже добрий результат, перша гра в груповому етапі - це все дуже позначається на емоційному стані. Але зараз кожна гра - це нові надії і хочеться на цьому святі футболу, коли приїжджає така іменита команда в гості, показувати потрібний результат», - зазначив Віктор Скрипник.

На папері, звичайно, все правильно, але «Зоря» виглядає андердогом матчу, і щоб відібрати очки у нинішньої «Роми», команда Скрипника повинна стрибнути вище голови.

Прогноз на протистояння

Після римського дербі Жозе Моуріньо напевно проведе ротацію складу, давши зіграти з «Зорею» тим гравцям, які отримують менше ігрової практики в чемпіонаті. Навряд чи це істотно полегшить завдання господарям: вибір гравців у Моуріньо великий і будуть резервісти мотивовані проявити себе. Хто сумнівається - запитайте у гравців софійського ЦСКА, яким римляни в першому турі відвантажили п'ять м'ячів.

Орієнтовні склади:

«Зоря»: Мацапура, Хомченовський, Цвек, Вернидуб, Фаворов, Назарина, Кабаєв, Кочергін, Булеца, Аллах'яр, Гладкий.

«Рома»: Руй Патрісіу, Вінья, Ібаньєс, Смоллінг, Карсдорп, Крістанте, Пеллегріні, Верету, Перес, Борха, Шомуродов

30 вересня, четвер

«Зоря» - «Рома»
Запоріжжя. Стадіон «Славутич-Арена». 19:45
ТБ-трансляція на MEGOGO
ЗОРЯ - РОМА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Луїш Годінью (Португалія)
Прогноз Sport.ua - 0:2

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 22 травня 2024, 13:36 0

Зазвичай глядачам її не показують

Коментарі