Олександр УСИК: «Хочу бій за всі пояси. І не хочу чекати 2-3 роки»

Новий чемпіон суперважкої ваги відповів на питання після поєдинку з Ентоні Джошуа

Олександр Усик після повернення до Києва дав прес-конференцію за підсумками перемоги над Ентоні Джошуа і завоювання поясів суперважкої ваги.

Про підтримку: «Я після поєдинку, після допінгу і прес-конференцій, вже був в готелі. Ліг і думав, що посплю класно. Але я помилявся. Під час підготовки я виключився з інтернету. І тут я вирішив почитати, що пишуть люди про мене. Я вдячний кожному українцеві, хто мене підтримував. Ця підтримка дуже відчувалася. І це важлива перемога для нашої країни. І нехай зробили це ми всією командою, але це спільна перемога - кожного українця».

«Звичайно, багато кого я засмутив перемогою. Ні, мало кого. У мене багато хто вірив».

«Один знайомий продав машину і поставив на мене. Я кажу, братан, у тебе ж це єдине, що було, ти ж живеш з цього. Він каже, що хоче нову машину. Я йому сказав, мовляв, не треба продавати».

Про об'єднання титулів: «Я не хочу чекати два-три роки - це дуже багато. Зараз у мене чотири пояси. Три основних - WBA, WBO, IBF і четвертий IBO, який є додатковим. Четвертий основний пояс знаходиться у Тайсона Ф'юрі. У них найближчий бій з Деонтеєм Вайлдером, а у нас - з Ентоні Джошуа. Перед цим поєдинком ми підписували контракт з опцією реваншу».

«Розмови про цей поєдинок можуть бути тільки після того, як Тайсон Ф'юрі відбоксує з Вайлдером, і у них там визначиться чемпіон, і після нашого реваншу з Ентоні. Природно, дуже б хотілося провести поєдинок за всі титули, тому що в суперважкій ваговій категорії цього не було, якщо не помиляюся, близько 30 років. Я хочу битися з тим, у кого буде пояс».

Про думки перед боєм: «Трохи шрам болить, все інше не болить. Усередині радіє все. Костюм Джокера? У нього в фільмі були білі шкарпетки, у нього не було краватки. Колір мого костюма був трохи червоніший, ніж шаровари одного з кошових отаманів. Всередині був «лисий файний парубок». А який образ можна ще придумати? Все вже придумано. У мене, звичайно, ще є ідеї, але їх рано видавати».

«Коли я вийшов в ринг, стояв у кутку, оголосили Ентоні. Так дивлюся на стадіон, велика кількість людей, ліхтарики. Кажу команді, що ось то, що зараз відбувається всередині мене, я бачив в своїх снах, коли мені було років 18-19, коли я готувався на ЧЄ та ЧС по аматорах. Засинаючи, я думав про великий стадіон, багато світла, вертольоти. Стояв з широко відкритими очима на все це дивився».

Про удари Джошуа: «Досить відчутні удари. Можна подивитися на мій фейс. Розсічення було, коли ми вдарилися головами, і потім легенький удар його джеба дорозбив брову. Не буду приховувати, що були дуже чутливі удари в підборіддя, по животу, які на якийсь час відправляли мене до Ілона Маска, але я дуже швидко повертався».

Чому не було нокауту: «Чого ви такий кровожерливий? Такі питання задають. Перемога є, все нормально. Чому обов'язково, щоб людина падала. У нього є рідні і близькі, мати і батько. Це великий шматок здоров'я в мінус, якщо людина падає і втрачає свідомість. Я не за це».

«І не за те, щоб він встав і забув, який сьогодні день. Не було нокауту - і слава Богу. Здоровіше будемо».

Про бої в суперважкій вазі: «Є ряд причин, за якими я виглядав не зовсім так, як хотілося б мені, і не зовсім так, як хотілося б моїм фанатам і глядачам. Якщо взяти поєдинок з Дереком Чісорою, я готувався до нього 8 або 9 місяців. Зупиняли два рази тренувальний табір, в цей час я переніс операцію на руці і захворів на ковід.

Нерозумно оцінювати людину за її іграми або боями, все ж змінюється. Люди роблять роботу над помилками і не повторюють якісь дурниці».

Про роль Анатолія Ломаченка: «Анатолій Миколайович завжди в темі. Є процесор, що працює, а є той, хто зробив цей процесор. Я постійно був на зв'язку з ним, він був в моєму тренувальному таборі і коли він не міг там бути присутнім, то ми були на зв'язку. Але він більше з Юрієм Івановичем був на зв'язку.

У момент суботнього вечора ми дуже довго з ним розмовляли, і він давав інформацію про те, що потрібно робити. Анатолій Миколайович дуже багато для цього робить. Але залишається осторонь, оскільки не меркантильний і до всіх цих мирських речей, які нам потрібні, він грамотно до них відноситься і намагається бути від них подалі».

Іван Зінченко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 01 травня 2024, 11:16 6

Український боксер – про поразку в бою за абсолютне чемпіонство

Коментарі