Кривбас жорстко відповів Металісту щодо огорожі на гостьовому секторі

Заява гендиректора харків'ян здивувала клуб з Кривого Рогу

Клуб Першої ліги «Кривбас» відреагував на невдоволення «Металіста» щодо огорожі на гостьовому секторі в Кривому Розі.

«Кривбас» відверто здивований заявою Олександра Ворошилова про нібито обурливі умови перебування вболівальників на стадіоні «Гірник» на матчі 10-го туру Першої ліги.

20 вересня «Кривбас» отримав офіційний лист від «Металіста» з підписом того ж генерального директора харків'ян Олександра Ворошилова, де було зазначено, що клуб не організовує виїзд уболівальників на матч 26 вересня. Таким чином, «Кривбас» згідно з регламентом Першої ліги мав право не допускати на стадіон уболівальників «Металіста», які могли прибути на матч самостійно.

У п'ятницю після отримання інформації від самих ультрас про намір близько 200 харківських уболівальників приїхати в Кривий Ріг, враховуючи давні дружні стосунки між активними фанатами клубу, «Кривбас» після консультацій з ПФЛ та правоохоронними органами самостійно вирішив вирішити проблему і ухвалив рішення допустити їх на стадіон.

«Кривбас» очікував аншлаг на матчі, тому за добу до гри гостьовий сектор був збільшений в три рази саме для майбутнього матчу. Але варто зауважити, що ця трибуна була змонтована ще в серпні 2021-го через реконструкцію старої трибуни, а не спеціально перед візитом уболівальників з Харкова. І вже на наступний день ця трибуна частково демонтована для установки на цьому місці башти освітлення в рамках реконструкції стадіону «Гірник».

У день гри на передматчевій нараді офіційні представники «Металіста» ще раз підкреслили, що вони категорично проти допуску їх уболівальників на стадіон, і заявили, що не будуть нести відповідальність за присутніх на матчі ультрас.

Перед грою представники фанатів з Харкова мали можливість ознайомитися з трибуною, і у них не виникло ніяких питань або заперечень щодо умов перебування на гостьових місцях.

Після гри представники уболівальників з Харкова подякували керівництву «Кривбасу» за допомогу і ввічливе ставлення і пообіцяли донести свою точку зору на заяву «Металіста» до керівництва свого клубу. Цікаво, що генеральний директор харків'ян, який підписав цю заяву, навіть не був присутній на матчі в Кривому Розі.

Що стосується «порушення етики, моралі і прав вільних громадян» та порівняння гостьової трибуни з «концтабором» хочемо зауважити наступне. Гостьові трибуни з огорожею є майже на всіх стадіонах країни та світу. Має таку трибуну з триметровим парканом і ОСК «Металіст». Але через масштаби стадіону в Харкові він не такий помітний, як на стадіоні «Гірник», і нікого з керівництва харків'ян не хвилює, що гості їхнього клубу знаходяться в «клітці».

«Кривбас» завжди висловлює свою повагу до суперників та їх вболівальників, тому ми проти навішування ярликів і безглуздих звинувачень, особливо коли це робиться за очі вже після матчу і запевнень про відсутність зауважень з приводу умов перебування на стадіоні в Кривому Розі.

«Металіст» у неділю заслужено переміг, але це не дає права ставитися до «Кривбаса» з зневагою і безпідставно звинувачувати в неповажному ставленні до вболівальників клуб і його керівництво», - сказано в заяві клубу.

Відзначимо, що матч «Кривбас» - «Металіст» (0:5) в 10-му турі Першої ліги був припинений через викинуті на поле фаєри.

Володимир Клепач Джерело: ФК Кривбас
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 травня 2024, 01:23 0

Хавбек «Шахтаря» став автором першого забитого м'яча у ворота «Чорноморця»

Коментарі