Продовжили безпрограшну серію. Зоря на виїзді розгромила Дніпро-1

Три голи луганчани забили в кінцівці поєдинку

Поєдинок на «Дніпро-Арені» між місцевим «Дніпром-1» і луганською «Зорею» обіцяв бути одним з найбільш захоплюючих у 9-му турі української Прем'єр-ліги, адже в ньому зустрічалися дві приблизно однакові за рівнем команди. Фаворита, на відміну від суботніх матчів чемпіона і віце-чемпіона України, не було, що, безумовно, приваблювало уболівальників.

Особливим цей матч став для півзахисника Сергія Булеци, який попередніх два сезони виступав за дніпрян. 22-річний футболіст щосили намагався відзначитися і був головною зіркою першої половини зустрічі. Спочатку він заробив пенальті, коли Нельсон, як здалося, в підкаті рукою зупинив м'яч в штрафному майданчику. Але після перегляду відеоповтору головний арбітр Ігор Пасхал скасував 11-метровий.

А на 21 хвилині, після розкішної контратаки у виконанні гостей, Булеца все ж відкрив рахунок у поєдинку. Сергій опинився в потрібний час в потрібному місці й добив м'яч у ворота після сейва Валентина Кожокару. На перерву команди пішли за мінімальної переваги луганської команди.

Головному тренеру «Дніпра-1» Ігору Йовічевічу під час перерви було необхідно донести до футболістів, як можна переломити хід гри, адже в першому таймі вони виглядали значно гірше, ніж суперник. Тому на другу половину гри господарі вийшли з чіткою метою забивати.

СК Дніпро-1

Однак здійснити план хорватського фахівця його підопічним не вдалося. На 82 хвилині стався епізод, який поховав надії «Дніпра-1» зачепитися за очки: Ігор Когут грубо зіграв проти Аллах'яра, за що рефері показав йому другу жовту картку і вилучив з поля.

Часу, що залишився, «Зорі» вистачило, щоб скористатися чисельною більшістю і не тільки подвоїти свою перевагу, але й довести рахунок до розгромного. Спочатку Кочергін, отримавши передачу від Кабаєва, прибрав Сватка і точно пробив у ближній кут. А кількома хвилинами пізніше Шахаб скористався помилкою Адамюка, який недбало намагався віддати пас голкіперу, і змусив Кожокару втретє виймати м'яч з сітки.

Здавалося, що може бути гірше? Але «Дніпро-1» втратив віру в себе і пропустив четвертий м'яч. Фінальну крапку поставив Кочергін, який оформив дубль. Завдяки впевненій перемозі «Зоря», продовживши безпрограшну серію в УПЛ до шести матчів, піднялася на 4 місце в турнірній таблиці й в піднесеному настрої підходить до матчу Ліги конференцій проти італійської «Роми»

Українська Прем'єр-ліга. 9-й тур.

«Дніпро-1» - «Зоря» - 0:4

Булеца (21), Кочергін (87, 95), Шахаб (91)

Ді Франко (42), Чуже (81), Кравченко (88) - Назарина (16), Фаворов (29), Кочергін (56), Хомченовський (61)

Когут (82, груба гра)

«Дніпро-1»: Кожокару, Лучкевич (Кравченко, 57), Адамюк, Сваток, Нельсон, Дубінчак, Піхальонок, Ді Франко (Чуже, 65), Джурасек, Довбик, Когут.

«Зоря»: Мацапура, Фаворов, Вернидуб (Імереков, 36), Цвек, Хомченовський, Назарина, Громов (Луньов, 92), Кочергін, Булеца (Шахаб, 68), Аллах'яр (Снурніцин, 92), Кабаєв (Крістіан, 92) .

Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон)

Стадіон «Дніпро-Арена» (Дніпро)

ДНІПРО-1 - ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Денис Шаховець Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 24 травня 2024, 20:26 2

Едді Хірн заявив, що завдяки подібним словам Тайсона простіше продавати бої

Коментарі