Усик уже бив величезних суперників. Деякі були не меншими за Джошуа

І всі природжені супертяжі

25 вересня в Лондоні Олександр Усик боксуватиме з Ентоні Джошуа. Суперник - величезний. Руки довші на десять сантиметрів, британець вищий на сім сантиметрів і просто більший - природжений супертяж, чия вага стандартно за сто кілограмів.

Випробування надзвичайне, але не перше. Усик боксував і раніше з великими суперниками. Деякі навіть не менші за Ентоні.

Джуніор ФА

Getty Images/Global Images Ukraine

11 січня 2013 року

Поєдинок проходив у Києві

Зріст - 196 см, розмах рук - 206 см

У поєдинку проти новозеландця Олександр дебютував у напівпрофесійній лізі WSB. До того моменту в напівпрофі Джуніор не програвав жодного разу, а з приводу Усика були побоювання. В любителях він боксував у крузервейті - до 91 кілограма. А тут такі величезні суперники, та й Фа - явно не хлопчик для биття.

Усик дебютував відмінно. Джуніор ганявся за українцем, намагався влучити, але не вийшло нічого. Фа - не найшвидший супертяж. Він бере своє кількістю і вже, якщо влучає, то важко будь-кому. Але з такою швидкістю влучити по Усику просто неможливо.

Олександр взяв своє за рахунок швидкості. Насипав, йшов на дистанцію і знову повторював. Поєдинок фактично без шансів для Джуніора, який виявився хорошим у профі - програв тільки Джозефу Паркеру і змагався зі співвітчизником на рівних.

Джозеф ДЖОЙС

Getty Images/Global Images Ukraine

1 березня 2013 року

Поєдинок проходив у Великобританії

Зріст - 198 см, розмах рук - 203 см

Британець пішов шляхом Фа. У нього також було чотири поєдинки у напівпрофесіоналах і теж жодної поразки. Для Усика ж цей поєдинок став третім без шолома.

Той Джозеф і нинішній - різні боксери. Незважаючи на вік, до 2013 року Джойс тільки набирав обертів і ще нічого серйозного не досяг в любителях. Головні успіхи британця прийдуть пізніше - аж до медалі на Олімпіаді, але і тоді Усику було непросто.

Джойс - більш жорсткий і швидкий, ніж Фа. Він відмінно працює від джеба, не боїться зустрічних ударів і рубки на зустрічних курсах. І головне - постійно йшов вперед. Олександру довелося викластися, але, знову ж таки, зіграв свою роль рівень українця.

Розмова не тільки про якість боксу і вміння. Олександр психологічно сильний. Він вміє переламувати хід поєдинку і не пасує, якщо б'ють назустріч. В результаті - робота на ногах, і за рахунок кількості ударів українець розстріляв Джойса. Джо впевнений, що зараз все було б по-іншому, але тоді Усик впевнено забрав перемогу.

Магомедрасул МЕДЖИДОВ

22 березня 2013 року

Поєдинок проходив у Києві

Зріст - 191 см, розмах рук - 203 см

Азербайджанець - один з найскладніших суперників у кар'єрі Усика. Просто через рівень і досвід. Меджидов - хороший боксер, який пройшов багато серйозних суперників. У любителях він навіть бив Джошуа: з рахунком 22-21, але все ж.

З азербайджанцем Усик зустрівся у Києві в напівпрофесійній лізі. Так, він невисокий, але довгі руки, велика вага і величезна сила дозволяли йому бити здоровенних суперників. Олександр впорався з випробуванням, хоч було непросто.

У третьому раунді українцеві навіть відрахували нокдаун - рука по дотичній пройшла нижче корпусу, але удар був такий сильний, що навіть по такій траєкторії було боляче. Олександр забрав за рахунок кількості і точності. Магомедрасул ганявся за українцем, намагався бити сильно, але частину промахувався - почуття дистанції Усика просто вище за рівнем. В одному з раундів Меджидов навіть трохи не впав - так сильно хотів вдарити, що після промаху його закрутило.

Маттео МОДУНЬО

12 квітня 2013 року

Поєдинок проходив у Мілані

Зріст - 200 см, розмах рук - 208 см

Величезний італієць настраждався так, як ніхто інший. Здавалося б, найбільший суперник мав створити проблеми малюкові Усику, але на ділі все склалося інакше. Модуньо - не Фа і, тим більше, не Джойс.

Він намагався стріляти назустріч, ловити Олександра величезними кулаками, але все пішло нанівець. До другого раунду українець так пристрілявся, що боляче було навіть дивитися. Живіт італійця страждав і в один момент він взяв коліно. Словом, Маттео вже був готовий їхати додому, але рефері дав продовжити. Усик тут же налетів і закрив усі питання.

Усик переміг тут за рахунок все тих же якостей. З італійцем було простіше відчути дистанцію для атаки, а далі все пішло, як по маслу. Кількість переросла в якість і призвела до нокауту.

Чезз ВІЗЕРСПУН

Getty Images/Global Images Ukraine

12 жовтня 2019 року

Поєдинок проходив у США

Зріст - 193 см, розмах рук - 200 см

Не дивуйтесь. Так, Візерспун трохи вищий за Усика, але те, що він - справжній супертяж, сумніватися не доводиться. Чезз - величезний хлопець і просто великий боєць.

Усику не було так просто, як багато хто очікував. Американець пострілював правою назустріч і на диво влучав частіше, ніж очікувалося. Звичайно, українець тільки звикав до нового дивізіону, але проблеми прилітали від того, від кого не чекали.

Проте з раунду в раунд Олександр набирав швидкість і кількість ударів. Витривалість і темп зробили свою справу - як і завжди в Усика. Це головний плюс українця перед великими хлопцями: вони просто не можуть бити так багато і в такому темпі.

Дерек ЧІСОРА

Getty Images/Global Images Ukraine

31 жовтня 2020 року

Поєдинок проходив у Великобританії

Зріст - 187 см, розмах рук - 188 см

Величезний хлопець і супертяж - не завжди високий. Взагалі в середньому нинішні супертяжі не такі гігантські, як прийнято вважати. Джошуа, Вайлдер і Ф'юрі - так. Всі інші до двох метрів, хоча Чісора є невеликим і на їхньому фоні.

Інша розмова, що Дерек - здоровенний мужик. Він широкий, сильний, а з ударом все просто чудово. Британець почав поєдинок сильно: тиснув Усика і мало не збив того з ніг. Користувався потуранням рефері, який дозволяв бити в обнімку, а ще боксував у рукавичках з мінімумом набивання. Здавалося, що в рингу занадто багато Чісори. І все одно Усик виграв.

Олександр відчув дистанцію і почав ловити опонента назустріч. З раунду в раунд Чісора пропускав все більше. Особливо по животу, але після середини поєдинку Усик почав стріляти і в голову. Навіть зумів похитнути британця, але добити не вийшло.

Знову-таки темп і відчуття дистанції. Те, з чим неможливо боротися законно. Дерек намагався діяти поза правилами, але порушувати їх повсюдно не можна навіть у Великобританії, тому довелося все ж пропускати. А Усик, якщо б'є, то багато і точно.

Лев Кравців Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 14:44 8

Колишній нападник «Динамо» оцінив шанси України на Євро-2024

Коментарі