Шахтар – Верес. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

З шорсткостями, але після синхронних успіхів

У минулому турі новачок УПЛ перервав потужну серію, поступившись «Дніпру-1», а «Шахтар» здобув свою найбільшу в сезоні перемогу, розгромивши «Маріуполь». В середині тижня суперники встигли провести ще по матчу, і вже вони залишили у команд однаково приємні «післясмаки».

Верес

Минулий відрізок сезону для «Вересу» можна вважати дуже непоганим: команда не програвала вдома, в цілому зазнавши лише трьох поразок. Навіть у дніпрян в суботу колектив Юрія Вірта цілком міг забрати очки: оборона дала «пробоїну» тільки в заключну 15-хвилинку, вже після вилучення Михайла Сергійчука - підсумкові 0:1.

А у середу «Верес» завоював путівку до 1/8 фіналу Кубка України, перегравши недавнього опонента по Першій лізі. Перемога над «Оболонню» далася не так просто: весь другий тайм «Верес» грав у меншості після вилучення Михайла Гечєва, а єдиний гол у кінцівці забив Михайло Шестаков, який не реалізував пенальті, але добив м'яч у сітку після сейва Назарія Федорівського. Варто сказати, що «Верес» грав у столиці напів-резервом, так що шанси отримали виконавці, які не часто потрапляли до стартового складу.

Шахтар

Донецький клуб вже давно привчив, що мірило його успіху - це результати в єврокубках та трофеї на внутрішній арені. Неоднозначний початок сезону видався у «гірників»: вже були «незаплановані» втрати в чемпіонаті, багато неузгодженостей в грі на євроарені, але як раз у середу «Шахтар» видав блискучий поєдинок, розгромивши в Суперкубку «Динамо» - 3:0. Перший титул Роберто Де Дзербі в Україні!

Навіть пошкодження Миколи Матвієнка, постраждалого в стику зі своїм же партнером, Ісмаїлі, не вплинуло на стрункість гри «Шахтаря». Особливо порадували «гірники» діями при обороні, відігравши тією ж лінією, що з «Шерифом». Так, кияни спочатку створювали моменти, але поступово «гірники» «перемістили події» подалі від свого штрафного. Звичайно ж, відзначимо дубль Лассіни Траоре - тим більше почесно, що обидва голи нападник забив після розіграшів класних комбінацій.

Статистика зустрічей

Якщо розглядати сучасну історію, команди змагалися тільки в сезоні 2017/18, встигнувши провести відразу п'ять матчів. І в чотирьох поєдинках УПЛ, і в кубковому протистоянні сильнішим був «Шахтар», вигравши з загальним рахунком 11:1. Єдиний гол «гірникам» забив тоді Валерій Федорчук, який виступає нині за «Рух». У «гірників» чотири рази засмучував «Верес» Марлос. В цілому ж, суперники зіграли 11 матчів, в яких «Верес» по разу виграв і зіграв внічию - обидві пам'ятні зустрічі відбулися в далекому 1993 році.

Коментарі

«Для нас дуже важлива кожна гра. Однаково серйозно готувалися і до «Оболоні», і до «Шахтаря»», - коротко сказав про майбутній матч Роман Мірошник. Вторив йому і герой кубкового протистояння «Вересу» Михайло Шестаков. «Готуємося дати бій «Шахтарю»» - відзначив півзахисник.

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: Пятов, Додо, Кривцов, Марлон, Ісмаїлі, Степаненко, Майкон, Марлос, Алан Патрік, Траоре, Педріньйо.

«Верес»: Когут, Солдат, Мірошник, Гончаренко, Немчанінов, Кльоц, Кучеров, Пасич Є., Панасенко, Пасич Г., Шестаков М.

Прогноз на протистояння

Суперництво Юрія Вірта зі своїм колишнім клубом у якості тренера - апетитна «родзинка» майбутнього матчу, і можна не сумніватися, що наставник максимально налаштує своїх підопічних. Але клас виконавців і фізичні кондиції в умовах щільного календаря залишають беззаперечним фаворитом «Шахтар», який і здобуде перемогу.

25 вересня, субота

«Шахтар» - «Верес»
Київ. НСК «Олімпійський». 17:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 2»
ШАХТАР - ВЕРЕС. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Дмитро Бондаренко (Одеса)
Прогноз Sport.ua - 2:0
Артем Циганенко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 08:40 0

Головний тренер «Барселони» пояснив, чому його команда програла

Коментарі