Роберто ДЕ ДЗЕРБІ: «Додали 5 хвилин, а Динамо дали пенальті на 98 хвилині»

Наставнику «Шахтаря» не подобається атмосфера навколо суддівства в Україні

Наставник «Шахтаря» Роберто Де Дзербі перед матчем за Суперкубок України оцінив тренера «Динамо» Мірчу Луческу, а також ситуацію з суддівством в Україні.

«Я добре пам'ятаю ту «Брешію», коли її тренував Луческу. Я був малим, але пам'ятаю той час дуже добре. Це була чудова команда: Дзіліані, Лудзарді, Доміні, Де Паола... Дивитися на неї було задоволенням, адже вона любила починати конструкцію з оборони, м'яч завжди рухався низом. Сьогодні, через роки, я бачу геть іншого Луческу: зараз він любить грати довгими передачами, верхом, надто грати другий м'яч. Однак я ціную Луческу, тому що після стількох років у нього так само є пристрасть до футболу. Потрібно цінувати те, що він досі працює на високому рівні. Луческу - розумна людина, хитра людина».

«Для мене велика честь бути тренером в Україні. Однак мені не подобається атмосфера, що утворилась з арбітрами. Я приїхав сюди дуже тихо, і, повторюся, для мене честь бути тут, але я ніколи не говорю про суддів. Намагаюсь просто концентруватися на тому, що ми робимо на полі. І мені не подобається, коли арбітри можуть відчувати тиск інших. Зараз я, звісно, кажу про пенальті, який дали на 90+8-й хвилині в матчі «Динамо» з «Олександрією». Додали п'ять хвилин. Природно, таке мені не подобається. Я думаю тільки про тренерську роботу, однак я не дурень».

«І я дуже сподіваюся, що завтра арбітр зможе працювати спокійно. Завтра зіграють дуже сильні команди, тому все має бути на своєму місці, все має бути зроблено чесно. Сподіваюся, що сьогодні - останній раз, коли я говорю на цю тему, адже я справді її не люблю. Проте я маю очі. І ще я, звісно, слухаю, що відбувається навколо мене. Я поважаю всіх, але було б також правильно, щоб усі поважали мене та мою команду. При цьому на початку пресконференції я сказав, що в суперника, безумовно, є свої плюси», - сказав Де Дзербі.

Матч за Суперкубок України відбудеться 22 вересня, початок о 21:00.

Іван Зінченко Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 травня 2024, 10:33 0

Важливі події у всіх видах спорту спільно від Sport.ua та GGBET

Коментарі