Без шансів, без варіантів. Шахтар знищив ослаблений Маріуполь

Донецька команда відправила у ворота господарів п'ять м'ячів

У Ковалівці на стадіоні «Колос» у рамках 8-го туру української Прем'єр-ліги відбулося донбаське дербі. Однак безкомпромісної боротьби ніхто не очікував: «Маріуполь» традиційно не зміг протистояти «Шахтарю» боєздатним складом, оскільки «гірники» не дозволили грати орендованим футболістам.

Відразу для шести підопічних Остапа Маркевича цей поєдинок став дебютним в УПЛ. Щоб зрозуміти, наскільки все погано у «Маріуполя» з власними гравцями, достатньо було просто подивитися на заявку команди - її не вдалося заповнити, тому на лавці запасних сиділи лише п'ять футболістів, та й ті більше схожі на підлітків, які подають м'ячі.

Цього разу не обійшли стороною кадрові проблеми й віце-чемпіона України. Роберто Де Дзербі не зміг розраховувати на Додо, Трубіна, Кривцова, Ісмаїлі, Педріньо, Коноплянку, Дентіньо та Фернандо. Але це зовсім не завадило «Шахтарю» вважатися явним фаворитом і здобути впевнену перемогу.

Цього разу не обійшли стороною кадрові проблеми і віце-чемпіона України. Роберто Де Дзербі не зміг розраховувати на Додо, Трубіна, Кривцова, Ісмаїлі, Педріньо, Коноплянку, Дентіньо та Фернандо. Але це зовсім не завадило «Шахтарю» вважатися явним фаворитом і в підсумку здобути більш ніж впевнену перемогу. Але про все по порядку.

По суті питання про результат зустрічі було знято вже до 20-ї хвилини: дебютними голами у складі донецького клубу відзначилися Данило Сікан і Михайло Мудрик. Причому перший в минулому сезоні виступав за приазовців, в складі яких забив чотири м'ячі в Прем'єр-лізі.

ФК Шахтар Донецьк

На початку другого тайму рахунок був доведений до розгромного: Конопля, який асистував у першій половині зустрічі Мудрику, записав на свій рахунок другу гольову передачу, ідеально навісивши на голову Тете - бразилець точно пробив у дальній кут.

На цьому поєдинок можна було вже закінчувати, проте залишалося ще 40 хвилин ігрового часу. Роберто Де Дзербі на 59-й хвилині провів потрійну заміну, випустивши Маркоса Антоніо, Манора Соломона та Георгія Судакова. Останньому вдалося ближче до кінцівки оформити дубль, довівши рахунок до непристойного.

5:0 - з першого погляду можна подумати, що всі в хорошому настрої їдуть додому. «Шахтар» трішки реабілітувався перед вболівальниками за фіаско в Тирасполі (але це не точно). «Маріуполь» же так і не зміг здобути історичну перемогу, зазнавши 48-ї поразки в дербі.

«Маріуполь» - «Шахтар» - 0:5
Сікан, 18, Мудрик, 20, Тете, 53, Судаков, 77, 80

«Маріуполь»: Кудрик - Царюк (Поталов, 46), Микицей, Кошкош, Недес, Петерман (Філонов, 67), Клименко (Савін, 46), Козішкурт (Степаненко, 62), Махіня, Козицький, Плакса.
Запасний: Жук.
«Шахтар»: Пятов - Конопля, Вітао, Марлон (Бондар, 59), Корнієнко, Бондаренко, Степаненко (Антоніо, 59), Тете, Патрік (Судаков, 59), Мудрик (Соломон, 63), Сікан.
Запасні: Шевченко, Майкон, Марлос, Траоре.

Микицей, 90+1

Арбітр: Юрій Іванов (Донецька область).

Стадіон: «Колос» (Ковалівка).

МАРІУПОЛЬ - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Денис Шаховець Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 08:51 7

Жоан Лапорта був розлючений

Коментарі