Динамо - Олександрія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Не порушити черговість та зняти черговий «скальп»

Центральний матч чекає на нас суботнього вечора на «Олімпійському». Головний на момент старту 8 туру УПЛ переслідувач грандів перевірить свої сили на тлі чемпіона та лідера таблиці.

Олександрія

Цікаво, що колектив Юрія Гури, займаючи третій рядок таблиці, ще жодного разу не вигравав хоча б два матчі поспіль. Поразка в Ужгороді залишається для «Олександрії» єдиною в сезоні, а в іншому - команда чітко чергує перемоги і нічиї. При цьому, через заміну газону на стадіоні «Ніка» тільки в минулому турі «жовто-чорні» повернулися додому, в обласному дербі перегравши «Інгулець» (1:0). Тепер, згідно з черговістю, чекати нічиєї з «Динамо»?

Автором єдиного голу в протистоянні з «Інгульцем» став новачок «Олександрії» Сергій Гринь, який на початку другого тайму чітко реалізував вихід один в один після класної довгої передачі Івана Калюжного, вихованця «Динамо». Також встигли пограти в структурі київського клубу, до слова, Андрій Цуріков, Сергій Рибалка та Олександр Мельник.

Динамо

Кияни в минулому турі, навпаки, вперше за місяць провели виїзну зустріч, перегравши «Металіст 1925» (2:0). Результативними ударами також на початку другого тайму відзначилися Віктор Циганков та Денис Гармаш, який у вівторок встиг стати і антигероєм команди. Саме офсайд Гармаша в протистоянні Ліги Чемпіонів проти «Бенфіки» не дозволив «біло-синім» стартувати в євросезоні з перемоги.

Втім, «нулі» на табло з португальцями Мірча Луческу розцінив як позитивний результат, похваливши команду. «Коли дивишся на наших центральних захисників, їм 19-21 рік, а у суперника - далеко за 30, то здається, що результат все-таки на нашу користь», - акцентував увагу на обороні наставник. Пара Забарний - Сирота дійсно вражає, та й в цілому статистика гри оборонних побудов «Динамо» дуже солідна. Чотири поспіль матчі без жодного пропущеного голу!

Коментар

«Кияни потужно атакують через фланги, насичують чужий штрафний і постійно доставляють туди м'яч. «Динамо» Луческу виглядає просто здорово! До аналізу ігор за участю суперника підходимо вибірково. Уважно вивчимо зустрічі з «Металістом 1925», з «Бенфікою», а ось розгром динамівцями «Колоса», думаю, багато інформації не дасть», - поділився думками про майбутню гру Юрій Гура.

Статистика зустрічей

Як і з більшістю суперників по Прем'єр-лізі, величезна перевага в історії зустрічей - за «Динамо». Єдиний раз «Олександрія» обігравала киян три роки тому, ще в чотирьох зустрічах зумівши зіграти внічию. А ось столичний колектив відсвяткував 19 перемог, у тому числі 2:1 навесні на «Ніці». Тоді швидкий гол вдався Артему Сіталу, на що точними ударами у гостей відповіли Микола Шапаренко та Жерсон Родрігес.

Орієнтовні склади:

«Динамо»: Бойко, Миколенко, Забарний, Сирота, Кендзьора, Сидорчук, Де Пена, Циганков, Гармаш, Шапаренко, Шкурін.

«Олександрія»: Білик, Мірошниченко, Бухал, Бабогло, Цуріков, Мельник, Гринь, Калюжний, Одарюк, Ковалець, Третьяков.

Прогноз на протистояння

«Олександрія» в нинішньому сезоні вже «сплутала карти» в чемпіонській гонці, обігравши у виїзній зустрічі «Шахтар». Тим обережніше буде «Динамо» в протистоянні з міцним суперником, який дійсно здатний на сенсацію. Однак, спрогнозуємо холоднокровну гру «Динамо» і подальшу перемогу фаворитів протистояння.

18 вересня, субота

«Динамо» - «Олександрія»
Київ. НСК «Олімпійський». 19:30
ТБ-трансляція на телеканалі «2+2»
ДИНАМО - ОЛЕКСАНДРІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Дмитро Кривушкін (Харків)
Прогноз Sport.ua - 2:0
Артем Циганенко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 19 травня 2024, 02:38 146

У саудівському Ер-Ріяді пройшло велике шоу боксу

Коментарі