ДЕ ДЗЕРБІ: «Шахтар може як програти всім командам в ЛЧ, так і виграти»

«Шахтар» відкриває групу Ліги чемпіонів в Молдові

Наставник «Шахтаря» Роберто Де Дзербі оцінив матч 1-го туру групового етапу Ліги чемпіонів проти «Шерифа». Гра відбудеться 15 вересня, початок о 19:45.

В іншому матчі групи зіграють «Інтер» і «Реал».

- Ваш завтрашній опонент - українець Юрій Вернидуб. Як ви охарактеризуєте футбол, який він ставить у «Шерифі»? Чи відрізняється його стиль від стилю українських тренерів, з якими ви вже грали цього сезону?
- Я гадаю, що це завжди залежить від футболістів. Наприклад, у «Шерифа» багато гравців, які діють на швидкості, полюбляють високий ритм. Ми дуже поважаємо цю команду. Вони кваліфікувалися до групи Ліги чемпіонів так само, як і ми.

- Наскільки «Шахтар» готовий до матчів Ліги чемпіонів після міжнародної паузи?
- Ми вже провели один матч у чемпіонаті України після паузи, і добре. Зараз належить гра Ліги чемпіонів. Ми готові. Поєдинок із «Шерифом» надважливий, і я не думаю, що футболістів потрібно сильно мотивувати, адже вони чудово знають, що самі мають бути добре мотивовані. Не слід думати, фаворити ми чи ні, слід просто бути дуже сконцентрованими на матчі, грати з нашою якістю й поважати суперника.

- Роберто, той факт, що ви стартуєте в груповому раунді поєдинком із «Шерифом», а не з іншими опонентами, які номінально міцніші, це плюс? І наскільки важливо почати з перемоги?
- Я не дивлюсь на такі нюанси - неважливо, фаворити ми перед матчем із «Шерифом» чи ні. Так само як і не дивлюсь, чи є на папері «Інтер» або «Реал» фаворитом перед зустріччю з нами. «Шахтар» може поступитись усім цим командам, але певен, що може і виграти в них усіх. Тому ми просто маємо думати про себе. Знаємо, як потрібно правильно готуватися до цих матчів, знаємо свою зброю, аби добре зіграти проти «Шерифа».

- Завтра на полі не буде Манора Соломона. Чи є у вас варіант, хто його замінить?
- Фернандо або Мудрик. Я вже знаю, проте не скажу.

Іван Зінченко Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 липня 2024, 09:22 5

Українці потрапили до неприємної компанії

Коментарі