ПЕТРАКОВ: «Маліновський образився. Сів і поїхав. Але інтереси команди вище»

В. о. головного тренера збірної України розповів про ротацію в команді

В. о. головного тренера збірної України Олександр Петраков розповів про ротацію в команді перед товариським матчем з Чехією (1:1):

«Я незадоволений матчем проти Казахстану. Перший тайм нам вдався, а в другому сталося щось незрозуміле. Чисто тактичні помилки. Я не дуже задоволений своєю роботою. В першу чергу, втратою двох очок у Казахстані.

У товариському матчі з Чехією я заздалегідь хотів зробити ротацію. Після гри з Францією до мене підійшли гравці «Шахтаря». У нас була попередня розмова, щоб відпустити їх, вони сильно втомилися. Недовго думаючи, я відразу покликав гравців «Динамо». Кажу: у нас колектив, єдина команда, тоді також підуть Сидорчук, Забарний і Циганков. Так буде нормально, кажу, і динамівці підуть, і з «Шахтаря».

Гравці «Динамо» нормально відреагували. З «Динамо» мені теж дзвонили, як і з «Шахтаря». У мене немає секретів. Я взяв і відпустив. Це нормально, не було ніяких конфліктів і тиску на мене. Ну, поїхали б вони з нами, були б три дні з нами. Але я ж бачу, що вони вже не налаштовані грати в Чехії.

Фото: УАФ. Руслан Маліновський

Ще Маліновський підійшов і каже: теж хочу поїхати. Адміністратор сказав йому, що ми купили тобі квиток на 9 вересня, ще ж матч у Чехії. А Руслан каже: не хочу залишатися, хочу поїхати. Він нічим це не пояснив. Я попросив адміністратора взяти йому квиток. Якщо людина хоче їхати, то нехай їде. Немає ніякого конфлікту, ми не сварилися, нічого такого.

Ми спочатку поговорили з ним в Казахстані. Я йому розповів: у нас нова схема гри. Як ми будемо з тобою працювати, кажу. Він відповів: рік тому, коли я грав в Бельгії, то був би проти, але зараз граю в Італії, а там є вираз італійський, що на першому місці інтереси команди, а потім вже особисті. Я йому сказав: тримай руку, молодець.

На «Олімпійському» я до нього підійшов і запитав: Руслан, ти готовий грати з Францією, якщо я випущу тебе на заміну. Він образився. Каже: в Казахстані я не грав, а чому не граю тут? Ми ж з тобою домовлялися, кажу: інтереси команди в першу чергу. А він каже: я образився. Кажу: я тоді вибачаюсь перед тобою, це тебе влаштує? Він відповів, що ні. Все. Він сів і поїхав. Все нормально, ми не сварилися, ми в хороших відносинах. Хочеш їхати - їдь. Це ж не клуб, де контрактні зобов'язання. Це національна збірна, не хочеш - їдь».

На запитання Віктора Леоненка: «А назавжди Маліновському можна взяти квиток?» - Олександр Петраков відповів: «Навіщо назавжди? Щоб я став ворогом нації? Я нічим не образив людину. Він хотів поїхати».

Микола Степанюк Джерело: Футбол 1/2/3
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 10:15 41

Кияни права на осічку не мають і її, судячи з усього, не допустять

Коментарі