Україна програла в 1/8 фіналу і завершила виступ на Євро

В чотирьох партіях підопічні Угіса Крастіньша поступилися збірній Росії

На чемпіонаті Європи з волейболу серед чоловіків сьогодні почалися матчі 1/8 фіналу. І першими на майданчик спортивного комплексу в польському Гданську вийшли збірні Росії та України. Гра мала надзвичайно важливе значення за багатьма позиціями. Тому наша команда була додатково мотивована ще й хорошою грошовою винагородою в разі успіху.

У стартовому складі наставник українців випустив тих волейболістів, які найчастіше грали на цьому турнірі і на яких покладалася велика надія. Це - Ковальов, Терьоменко, Щитков, Плотницький, Семенюк, Вієцький і Брова (ліберо). І хоча перше очко в матчі заробила наша команда, вже незабаром росіяни пішли вперед 9:5. Далі до рахунку 14:10 наші суперники зберігали свою перевагу, але саме тут українці включилися по-справжньому і, зумівши взяти чотири очки поспіль, вирівняли становище 14:14. В кінцівці вже перевага була у підопічних Угіса Крастіньша. А перелом настав, коли капітан збірної України Олег Плотницький кілька разів подав вдало. Нашим хлопцям це додало додаткової впевненості і Дмитро Вієцький сильним ударом поставив крапку в цій партії 22:25.

Другий сет проходив за переваги росіян. Вони відразу ж пішли вперед на досить велику відстань 7:2, 11:5, 16:10. Був момент, коли нам вдалося трохи наблизитися до них 18:14, змусивши наставника збірної Росії взяти тайм-аут. Однак на більше українців не вистачило - 25:16.

А ось до середини третьої партії у грі домінувала збірна України. Вона вела з перевагою в чотири очки 4:8, 7:11, 10:14. Але тут повторилася ситуація з першого сету, тільки навпаки. Вже незабаром рахунок був рівним 14:14. Після цього якийсь час на майданчику була рівновага, але після рахунку 21:21 росіяни взяли два очки і цим визначили результат партії на свою користь 25:22.

У четвертому сеті на майданчику точилася рівна гра і суперники по черзі виходили вперед. Так тривало до рахунку 16:16. А потім на подачу встав Клюка і росіяни набрали три очки поспіль - 19:16. Довелося Угісу Крастіньшу використовувати відразу два тайм-аути. Однак рахунок продовжував зростати на користь Росії 20:16. Здавалося, що все вже вирішено. Але тут Семенюк зіграв першим темпом, після чого Єрещенко дістав важкий м'яч з-за рекламних щитів і розрив скоротився до 20:18. Але, на жаль, наздогнати суперника вже не вдалося і росіяни взяли партію 25:22.

Втім, не дивлячись на поразку, треба віддати належне збірній України. Вона боролася до кінця з однією з найкращих команд світу, срібним призером Олімпіади в Токіо. Так, цього разу не вийшло, але наша збірна проявила себе з кращого боку. Будемо сподіватися і вірити, що головні перемоги українського волейболу ще попереду.

Чемпіонат Європи з волейболу. Чоловіки. 1/8 фіналу

Росія - Україна - 3:1 (22:25 25:16, 25:22, 25:22)

Росія: Клюка, Куркаєв, Волков, Підлісний, Яковлєв, Панков, Воронков, Кльоц, Тетюхін, Власов, Вольвіч, Кобзар, Голубєв (ліберо), Баранов (ліберо).

Україна: Плотницький, Щитков, Терьоменко, Семенюк, Вієцький, Ковальов, Діденко, Дрозд, Єрещенко, Фомін (ліберо), Брова (ліберо), Остапенко, Полуян, Сидоренко

Арбітри: Властіміл Ковар (Чехія), Володимир Симонович (Сербія)

Спорткомплекс: «Ерго Арена» (Гданськ, Польща)

РОСІЯ - УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Волейбол | 26 квітня 2024, 23:54 0

«Проєкт» з українським центральним блокуючим двічі переміг «Ресовію» у серії за 3 місце

Коментарі