Світоліна обіграла другу ракетку Росії на шляху до четвертого кола US Open

Українка в чудовому стилі здолала Дар'ю Касаткіну

Найкраща українська тенісистка Еліна Світоліна (№5 WTA) здобула ще одну перемогу на Відкритому чемпіонаті США з тенісу.

У матчі третього кола українка розібралася з Дар'єю Касаткіною з Росії (№27 WTA).

US Open. Третє коло
Еліна Світоліна (Україна) - Дар'я Касаткіна (Росія) - 6:4, 6:2

Касаткіна була першим серйозним тестом для Світоліної на кортах Нью-Йорка. Після затяжної кризи у своїх виступах росіянка знову повертає колишні позиції, а в Чемпіонській гонці, наприклад, до матчу перебувала на кілька рядків вище. Дар'я в поточному сезоні вже виграла 35 матчів, тому українці варто було виходити на матч з максимальною концентрацією.

Еліна так і зробила, було видно, що навіть п'ять перемог у попередніх п'яти очних матчах її анітрохи не розслабили. На своїх геймах Світоліна намагалася домінувати під час розіграшів, використовуючи перевагу на подачі і в силі ударів. Виходило вельми вдало, перша летіла, а Еліна не боялася завершувати зі зручних позицій. Добре працював і бекхенд, який часто є грізною зброєю українки. Касаткіна також розуміла, що в захисті не відстояти і грала активно, при першій-ліпшій можливості забігаючи під улюблений форхенд. Але в грі росіянки був один слабкий елемент - друга подача. Саме там у неї і виникали проблеми.

Касаткіна довгий час утримувала свої гейми, але за рахунку 4:4 українці все ж вдалося на прийомі реалізувати свій шанс. Залишалося самій відподавати в такому ж стилі, як це було до цього, але в цей момент Еліна чомусь вирішила зіграти трохи спокійніше, за що мало не була покарана. За рахунку 30:30 за Касаткіну зіграв трос і росіянка заробила перший брейкпойнт в матчі. На щастя, Світоліна відразу ж вирішила взяти долю сету в свої руки, завершивши його в атакуючому стилі.



Зі старту другої партії Еліна взяла подачу суперниці. За такої гри і з таким настроєм нашої першої ракетки було ясно, що цей матч вона вже не віддасть. Світоліна методично перегравала Касаткіну, що матеріалізувалося в ще один брейк в сьомому геймі і впевнену подачу на матч, що послідувала після цього. Є четвертий поспіль вихід у другий тиждень US Open, така стабільність не може не радувати.

Сьогодні ми спостерігали блискучий матч від Еліни. Далі має бути перевірка топовою тенісисткою, яка покаже, чи готова Світоліна штурмувати найвищі вершини.

Це була шоста зустріч тенісисток, українка виграла всі матчі.

У наступному раунді Світоліна зіграє проти Сімони Халеп з Румунії (№13 WTA).
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 18 травня 2024, 19:02 16

Відбувся останній тур чемпіонату Німеччини з футболу

Коментарі