Олександр СОПКО: «Караваєв — не захисник. Він не зміг»

Спеціаліст розчарований грою футболіста збірної України в матчі проти Казахстану (2:2)

Колишній футболіст донецького «Шахтаря» Олександр Сопко поділився думкою про гру 29-річного футболіста «Динамо» і збірної України Олександра Караваєва у виїзному матчі відбору на ЧС-2022 проти Казахстану (2:2).

«Караваєв - не захисник за футбольною освітою. Він правий півзахисник - за лінією. У свої кращі роки Саша борознив брівку від і до. У нього хороша дистанційна швидкість, він може витримати темп гри. Однак у Караваєва ніколи не було ігрової витонченості. До того ж, зараз він зменшив оберти, і відразу назовні вилізли його недоліки - в тактиці, в роботі з м'ячем, в єдиноборствах.

І якщо в «Динамо» на внутрішній арені у Саші ці недоліки не відчувалися, то в міжнародних матчах вони позначалися швидко. І пенальті він привозив, і надмірно валявся на газоні після контакту з суперником. А це не почерк справжнього захисника, який не повинен програвати єдиноборства, а якщо треба, то і врізати супернику...

Таким чином, збірна України стала заручником відсутності конкуренції на позиції Караваєва. Тренер понадіявся на досвідченість Караваєва, на те, що він - універсальний солдат. Але Караваєв не зміг. Може, і рано Сашу списувати, але я боюся, щоб цей провал його не підкосив», - вважає Сопко.

Михайло Шаповалов Джерело: zbirna.com
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 17:27 8

Нападник повернеться в «Брюгге»

Коментарі