Подарунок чоловіку на 35-річчя. Світоліна здобула другу перемогу на US Open

Еліна пробилася до третього кола, обігравши ще одну переможницю кваліфікації

Найкраща українська тенісистка Еліна Світоліна (№5 WTA) продовжує перемагати на Відкритому чемпіонаті США з тенісу.

У матчі другого кола українка обіграла ще одного кваліфаєра Ребеку Масарову з Іспанії (№231 WTA).

US Open. Друге коло
Еліна Світоліна (Україна) - Ребека Масарова (Іспанія) - 6:2, 7:5

Багато вболівальників тенісу пам'ятають Масарову за фіналом юніорського Australian Open-2017, в якому її обіграла майже на три роки молодша Марта Костюк. Іспанка, яка в той час ще виступала за Швейцарію, з тих пір не показувала особливих результатів, але в поточному сезоні нарешті почала трохи прогресувати. Пішли перемоги на 25-тисячниках ITF, в липні навіть було здобуто найбільший титул на 60-тисячнику. Але все одно Ребека вище 230-го місця в світовому рейтингу участі не піднімалася. Це для тих, хто критикує повільний прогрес Костюк.

Ребека на початку матчу зі Світоліною показала, що вона потужна тенісистка і вміє добре подавати, але клас виконавців на корті відрізнявся. Поки йшла перша, іспанка брала свої подачі, але далі їй стало складніше. Після першого брейка від Еліни стало ясно, що в цій партії Масаровій вже ловити нічого. Так і сталося, українка впевнено довела сет до перемоги.

У другій партії стало набагато важче. Ребека вже менше хвилювалася, у неї стало багато виходити. А ось у Еліни справи йшли не дуже. Вона ледь не віддала свою подачу спочатку, а потім довго не могла нічого зробити на прийомі. За рахунку 4:4 українці вдалося зачепитися на більше-менше, але кілька помилок завадили їй прискорити настання перемоги. Відмінно відподававши в наступному геймі, Світоліна почала грати на корті з суперницею «в шахи», обидві не форсували під час розіграшів, а чекали більш зручного моменту. Але по такій грі перемагати повинна була більш майстерна тенісистка. За рахунку 5:5 (40:15) у другій партії матч призупинили на півгодини через дощ, але після повернення Еліна впевнено завершила.

У наступному раунді Еліна зіграє проти Дар'ї Касаткіної (№27 WTA).

У першому колі Світоліна обіграла кваліфаєра Ребекку Маріно з Канади.

Відзначимо, що першого вересня чоловік українки Гаель Монфіс святкує 35-річчя.

Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 16 травня 2024, 09:08 5

«Атлетіко» Мадрид може оформити трансфер Андрія з «Реала»

Коментарі