Страх бути закльованим? У Росії підгорає через відмову робити фото з ПКР

Депутат Держдуми Дмітрій Свищев жорстко відреагував на відмову Ігоря Цветова

Український легкоатлет Ігор Цветов, завоювавши срібло Паралімпіади-2020 на Токіо в бігу на 100 метрів, відмовився фотографуватися з росіянами на п'єдесталі під час церемонії нагородження.

Депутат Держдуми РФ Дмітрій Свищев жорстко відреагував на відмову українського легкоатлета:

«Істерія, що захлеснула спорт, зайшла далеко. Українських атлетів просто залякали. Я навіть не знаю, як це коментувати. Якщо вони не хочуть брати участь в змаганнях - нехай не беруть участь. Залиште спортсменів в спокої. Вони бояться повернутися на Батьківщину, тому що їх там за фото потім заклюють. Є традиція: фотографуватися зі своїми суперниками. З ким ти боровся, виступав. Ці хлопці нічого поганого одне одному не зробили. Якщо у тебе неприязнь до Росії, не виходь на старт. Це просто страх бути закльованим у себе в країні. Неподобство! Міжнародний паралімпійський комітет повинен відреагувати на цю неприховану провокацію».

Нагадаємо, в бігу на 100 метрів золото завоював Дмитро Сафронов з команди ПКР (11,39), українець Ігор Цветов став другим (11,47), а бронзу взяв Артем Калашян з ПКР (11,75). Цветов не підійшов до росіян, коли настав час спільних фото, і залишився стояти на другій сходинці п'єдесталу.

У той же час на Facebook-сторінці Цветова українці залишають масу слів підтримки та подяки за позицію українського спортсмена.

Ігор Цветов: «Велике дякую всім за привітання! Мені дуже приємна ваша підтримка. Але хочу вибачитись перед Україною, що не приніс золота в нашу скриньку. Попереду ще одна дистанція 200 м. Зроблю все можливе, щоб вивести Україну на п'єдестал».

Микола Степанюк Джерело: Спорт-Експрес
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 19 травня 2024, 12:42 3

Ентоні впевнений, що українець виграв упевнено

Коментарі