Ще один космічний трансфер літа: Кріштіану Роналду перейшов в МЮ

Sport.ua - з подробицями про повернення зіркового португальця на «Олд Траффорд»

...Цього разу вже все було серйозно. Про те, що Кріштіану Роналду збирається покинути «Ювентус», повідомляли не тільки всезнаючі інсайдери на кшталт Фабріціо Романо чи Джанлуки Ді Марціо, а й наставник «Старої синьйори» Макс Алегрі. За його словами, Кріш повідомив про свій твердий намір покинути команду. Більш того, на найближчий матч туринців - проти «Емполі» - зірковий португалець не заявлений. Стало бути, КріРо вже все для себе вирішив. І туринську частину його кар'єри можна вважати завершеною. Хоча ще зовсім недавно віце-президент клубу Павел Недвед стверджував, що Кріштіану відпрацює свій контракт з «Ювентусом» до кінця. Тобто до літа наступного року.

Однак, десь з 24-25 серпня поповзли чутки про те, що Роналду покине Турин. І ці чутки мали під собою реальний грунт. Цей грунт підготував і відмінно удобрив агент форварда - Мендеш, який офіційно на особистій зустрічі повідомив керівництво «Юве» про те, що його клієнт більше не хоче захищати кольори команди і має намір піти саме в це трансферне вікно, до закриття якого залишилися лічені дні.

Не можна сказати, що боси «синьйори» сильно засмутилися з цього приводу. Справа в тому, що зарплата Роналду в «Юве» - понад тридцять мільйонів євро на рік. І ця стаття витрат стала для клубу справжнім якорем. За нормальні гроші - а це, за чутками близько 25 мільйонів євро, «Ювентус» був готовий відпустити старіючу зірку. Трохи пізніше ці чутки підтвердив і Алегрі, про що було сказано вище.

Про те, що легендарний форвард залишить після себе в «Ювентусі», потрібно писати окремий текст. В принципі, там є, про що міркувати, бо брали Кріша строго під перемогу в Лізі чемпіонів, але з ним «бьянконері» виступали в головному континентальному турнірі набагато гірше, ніж без нього. З іншого боку, індивідуальна статистика КріРо і в «Ювентусі» фантастична - він забив сто голів за команду швидше за всіх в історії «Юве», перевершивши показники і Сіворі, і Баджо, і Платіні, хоча був значно старшим за своїх не менш легендарних попередників.

Але про це - трохи пізніше. Зараз набагато актуальніше питання про офіційний відхід португальця з «Ювентуса». І офіційний перехід/повернення в «Манчестер Юнайтед». Ця знаменна подія трапилася, точніше, провернулася, всього за кілька годин. Спробуємо цей бунтівний, але дуже цікавий час, структурувати.

Варіант, що зірвався: «Манчестер Сіті»

Спочатку була інформація, що головним претендентом на 36-річного нападника є «МанСіті». Мовляв, Пеп Гвардіола має в своєму розпорядженні лише одного чистого центрфорварда - Жезуса. А оскільки варіант із запрошенням Кейна не зіграв, потрібно мати запасний «аеродром» - сезон-то довгий. Начебто як сам каталонець ратував за те, щоб Кріш опинився на «Етіхаді». Більш того, нібито «городяни» пропонували португальцю дворічний контракт з 15-мільйонною річною платнею. І футболіст начебто як прийняв всі ці умови. Але до вечора 27 серпня стало зрозуміло, що «Сіті» виходить з гри. Безпосередньо про причини різкого розвороту чемпіонів Англії не говорилося. Просто констатація: угоди не буде.

Варіант, що ще раніше зірвався: «Реал»

Getty Images/Global Images Ukraine

Про повернення Кріша на «Сантьяго Бернабеу» подейкували давно. І постійно. Власне, на наступний рік після відходу Роналду з «Реалу» (2018-й) його чутки раз по раз сватали назад. Але найголосніше подібні розмови почали звучати на початку нинішнього літа. Бос «вершкових» Флорентіно Перес з цього приводу публічно не висловлювався, хоча знаючі джерела стверджували, що Перес досі не пробачив Кріша за його відхід. А ось новий-старий наставник «Реала» - Карло Анчелотті - з цього приводу висловився гранично конкретно: мовляв, Роналду я поважаю, але його в команді не буде. Чітко і зрозуміло. Напевно, не в останню чергу така чіткість мадридської позиції пов'язана з тим, що «Реал» дуже хоче роздобути Мбаппе. Дійсно, навіщо їм у такому разі Роналду?

Можливий варіант: «ПСЖ»

Брат власника «ПСЖ» в одній з соцмереж днями опублікував знімок Роналду і Мессі в формі «Парі Сен-Жермен». З підписом: «Таке можливо»? Таке навряд чи було б можливим, якби в Парижі і далі залишався Мбаппе. Але Кіліан, швидше за все, таки перейде в «Мадрид», в усякому разі, «ПСЖ» і «Реал» знаходяться на просунутій стадії переговорів. А це означає, що тепер у парижан звільняється місце для одного нападника. Ну і гроші під нього, хоча з цим у шейхів завжди повний порядок. Додав масла у вогонь і агент Роналду: Мендеша напередодні бачили в Парижі. Підписати за один місяць і Мессі, і Роналду - це була б фантастика. Але на те вона і фантастика, щоб не збутися: Роналду вибрав для себе інший варіант. Напевно, два генії в одному тісному місці - це дійсно «занадто».

Реальний варіант: «Манчестер Юнайтед»


Getty Images/Global Images Ukraine

Коли тільки заварилася ця каша з відходом КріРо з «Юве», головний тренер «червоних дияволів» Сульшер заявив, що, мовляв, якщо Рон таки покине Турин, він знає, що ми його чекаємо.

На «Олд Траффорд» його дійсно чекали. У «МЮ» Роналду склався, як справжня зірка. Там він здобув свій перший «Золотий м'яч», виграв першу Лігу чемпіонів. І, подейкують, пообіцяв серу Алексу Фергюсону, що колись повернеться знову в Манчестер. Тим більше, що нинішній наставник манкуніанців добре знайомий з можливостями португальця - вони разом грали.

Власники клубу - Глейзери - теж давно виношували ідею про «камбек». І ось 27 серпня 2021 року все склалося якнайкраще. З якихось причин «Сіті» і «ПСЖ» випали з «торгів». А «Юнайтед» - тут як тут. За останньою інформацією, сторони домовилися дуже швидко. «Ювентус» за Кріша отримає 25 мільйонів євро - стільки, скільки і просив спочатку, Кріш на новому-старому робочому місці буде отримувати 25 мільйонів фунтів стерлінгів на рік. Це більше, ніж нібито пропонував «МанСіті» і приблизно стільки ж, скільки Роналду отримував в «Юве». Контракт розрахований на два роки.

Можна сказати, що Роналду повернувся додому. Туди, де по-справжньому навчився грати в футбол, де став зіркою світового рівня. І де напевно залишив частину себе. Та й чекають його там, чого вже. Загалом, дуже красива історія вийшла. Майже голлівудська, зі сльозами радості, шампанським і чепчиками в повітря.

Але ось чи зможе Рон двічі увійти в одну і ту ж воду - подивимося. Адже одна справа - підривати АПЛ в 20 років, і зовсім інша - в 36-ть...

Валерій Василенко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 19:56 5

Український вінгер відіграв 76 хвилин проти «Вест Гема»

Коментарі