ДЕ ДЗЕРБІ: «Це експериментальний стартовий склад. Так ми ще не грали»

Головний тренер «Шахтаря» розповів про перемогу над «Чорноморцем» в Одесі

Головний тренер «Шахтаря» Роберто Де Дзербі розповів про перемогу над «Чорноморцем» в Одесі (3:0) в матчі 5-го туру УПЛ:

- Під час кутових біля своїх воріт футболісти «Шахтаря» накопичувалися в штрафному. Чи не можна одного залишити біля центрального кола, щоб він відтягував двох осіб?

- Раз трапилося, коли потім ми отримали контратаку. Вважаю, що ми завжди добре працювали на стандартах, тому що у нас були шанси з Мудриком і Сіканом. І потім, футболісти, які навколо майданчика, відразу повинні бути активними і робити повернення м'яча.

- Чи був у вас план Б на той випадок, якби в середині другого тайму гра складалася б не на користь «Шахтаря»?

- Думаю, у всіх тренерів перед матчем є два плани. Далі залежить від результату. Але в голові завжди є ідея, які зміни вносити. Знали, що сьогодні на нас чекає важкий матч. Коли арбітри вилучили гравця «Чорноморця», безумовно, для них все стало важче, а для нас, навпаки, легше. Хоча в першому таймі у нас було кілька складних ситуацій, навіть при тому, що суперник був вдесятьох. Думаю, для цього є певні причини. Сьогодні був експериментальний стартовий склад, яким ми ще не грали, деякі футболісти проводили разом перший матч.

- Чи не було побоювань проводити таку широку ротацію, в 10 осіб? Чи не боялися ви втратити очки, як в матчі з «Олександрією»?

- Ми могли втратити очки, і якби був склад, який грав з «Монако». Сьогодні на поле вийшло багато молодих гравців: Конопля, Сікан, Мудрик, Судаков. Це талановиті футболісти «Шахтаря» і збірної України. Моя мета - бачити їх прогрес, щоб вони відчували себе впевненіше і стали сильними футболістами «Шахтаря» і збірної. Крім цих хлопців, грав Пятов, який завжди виступав за збірну України, легенда. Грали Кривцов, Матвієнко, Степаненко, Марлос. Усі футболісти збірної України, дуже важливі. Алан Патрік і Ісмаїлі - теж дуже важливі гравці. Тому я зовсім не боявся. У мене немає першого і другого складу. Я порахував, що буде краще, якщо сьогодні вийдуть інші футболісти, щоб знати їх краще. І щоб ті, хто грали у вівторок з «Монако», відпочили і могли тренуватися жорстко. Проводити весь сезон неможливо, але тренуватися треба, і футболісти, які грали сьогодні, повинні додати хвилин.

- Чи задоволені ви реалізацією? З 12 нанесених ударів в створ воріт лише 3 голи. У наступному матчі, можливо, такого достатку моментів не буде.

- Браво, дуже хороше запитання. Поки це наш сьогоднішній ліміт. У нас немає футбольної злості, коли ми повинні забити більше. Але можу сказати точно, що, якщо залишуся в «Шахтарі» кілька років, я хочу поміняти цю ситуацію. Забити багато м'ячів і закрити матч - це теж знак менталітету. А якщо ми залишаємо такі матчі відкритими для суперника, значить, менталітет ще не той.

- Чи знали ви, що ця гра для «Чорноморця», ймовірно, найважливіша в чемпіонаті?

- З якої причини?

- Через зв'язок з київським «Динамо».

- Мені це не важливо. Я - тренер, і повинен готувати команду якнайкраще. Якщо ми хочемо виграти чемпіонат, перешкодити «Динамо», яке в попередньому сезоні було чемпіоном, ми повинні перемогти всіх. А ще ми повинні додати в менталітеті, про що я сказав трохи раніше. Тому що виграти 5:0 або 6:0 у близької до «Динамо» команди - це ще краще.

Микола Степанюк Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 00:12 5

У ірисок забив Домінік Калверт-Льюїн, на що відповів Елайджа Адебайо

Коментарі