Збірна України завоювала 9 медалей на чемпіонаті світу з настільного хокею

«Синьо-жовті» вперше в історії виграли загальнокомандний залік

З 13 по 15 серпня в Таллінні пройшов чемпіонат світу з настільного хокею. З першого дня змагань збірна України захопила лідерство в загальнокомандному заліку. Першим серед юніорів (до 18 років) став кропивничанин Євген Матанцев, який обіграв у фіналі ще одного представника нашої країни - Олексія Корабля з Ірпеня. Також українці стали першими в командному юніорському турнірі. В третій раз поспіль.

Всього збірна України отримала 9 медалей (3 золоті, 4 срібні та 2 бронзові).

Третю золоту нагороду в категорії дітей віком до 13 років виборов молодший брат Євгенія Матанцева Артем.

Найдраматичнішим видався фінал у категорії Teams. Вперше з 2009 року збірна Росії не стала чемпіоном світу. На цей раз вона навіть не потрапила до фіналу. На груповій стадії росіян обіграла наша дружина, а на стадії плей-оф - латвійці. В очному протистоянні, на жаль, ми програли збірній Латвії, до складу якої входили чемпіон світу - 2013 Атіс Сіліс та чемпіон світу - 2017 Едгарс Цайцс.

Срібні нагороди отримали також жіноча збірна України та відомий спортивний журналіст Михайло Співаковський (у ветеранський категорії). Треті місця посіли киянка Ганна Іванцова (жіночій розряд), а також Євген Матанцев, який в категорії Open на стадіях плей-оф послідовно вибив спочатку Цайса, а потім - лідера Світового рейтингу ITHF Дениса Матвеєва з Курська.

Вперше в історії настільного хокею збірна України посіла перше місце у загальнокомандному заліку, поділивши його зі збірною Росії, яка упродовж дванадцяти років була беззаперечним лідером світового нахоку.

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 23 травня 2024, 20:09 2

Ріккі Хаттон поділився емоціями від бою