ДЕ ДЗЕРБІ: «У нас дуже погано з математикою, тому не думаємо про фаворита»

Наставник «Шахтаря» розповів про перемогу в матчі кваліфікації ЛЧ з «Монако»

Головний тренер «Шахтаря» Роберто Де Дзербі поділився емоціями після першого матчу раунду плей-оф Ліги чемпіонів, в якому донецький клуб мінімально переграв «Монако» (1:0):

- Ви розпочали дуже сильно, але потім команда стала грати гірше за суперника. З чим це пов'язано?

- «Шахтар» - це не «Реал» Мадрид, середній вік у наших гравців - 22,1 роки. «Монако» закінчив минулий сезон на 3-му місці в чемпіонаті Франції. Вони виграли раніше два рази у «ПСЖ».

25 хвилин ми грали дуже добре, потім почали втрачати впевненість. Гравці «Монако» почали, навпаки, її отримувати. У другому таймі ми могли створити кілька контратак, але у нас не було оптимального стану, особливо у Тете і Соломона.

- Як вам гра Матвієнка і лівого флангу в цілому?

- Сьогодні всі зіграли дуже хороший матч. Ми можемо поліпшити фізичний стан, можемо поліпшити конструкцію і розвиток гри, щоб суперники втрачали свої позиції. Але я сьогодні не можу нічого сказати футболістам, бо вони віддалися на 100%. Наша мета - грати кожен матч 90 хвилин як сьогодні перші 25.

- Як охарактеризуєте гру Трубіна, який сьогодні практично врятував гру?

- Трубін зіграв грандіозний матч. Він молодий, але показав свої сили. Грав дуже добре, як і всі інші.

- Чи є більше шансів після перемоги кваліфікуватися до групи Ліги чемпіонів? Чи після скасування правила виїзного голу все змінилося?

- Нічого не змінилося, як і перед матчем. У цій парі немає фаворита. У нас дуже погано з математикою, тому не думаємо про це. Буде дуже складно. «Монако» приїде, щоб потрапити до групи ЛЧ. У «Шахтаря» є традиції, ми їх повинні поважати та пробитися в груповий раунд.

- Скільки часу потрібно, щоб грати всі 90 хвилин, як перші 25?

- Є багато чинників, не залежить від фізичного стану. Футболісти знають, що робити на полі. Ми тренуємося лише два місяці, це мало часу. Щоб прогресувати, ми повинні працювати. Сьогодні було дуже спекотно, кілька гравців були втомлені. Соломон і Педріньо були після травми. Коли покращимо фізичний стан, тоді й зможемо грати всі 90 хвилин, як перші 25.

- Чи бачили ви, щоб молодий воротар грав так холоднокровно. Чи не боїтеся посивіти завчасно?

- Можемо говорити, що Трубін молодий, але якщо ми граємо з ризиками, це більше плюс для команди. Всі гравці приймають свої ризики. У Генку, коли ми заробили пенальті, Трубін розпочинав атаку. Коли жорстко пресингують, тоді треба грати коротко або через повітря. Я вважаю за краще грати коротко.

Володимир КЛЕПАЧ, Sport.ua, з Монако

Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 15:51 5

«ПСЖ» розглядає трансфер Андрія влітку

Коментарі