Чому Динамо замість УПЛ спаринги в Європі грає

Валерій Василенко – емоційно про підміну понять

У суботу, 14 серпня, чемпіон України зіграє проти чемпіона Італії. Чи не правда, крута вивіска, хоч і «товарняк». Я обов'язково подивлюся. Тому як цікаво. Та й зазивають. Матч відбудеться в Монці о 19:30 за Києвом, а подивитися його можна буде на 2+2.

Дивився я недавно і «товарняк» проти «Фенербахче». Не скажу, що гра вже так сподобалася, але на то він і спаринг, щоб щось там перевіряти, на когось дивитися, робити висновки. Експериментувати, в загальному.

Крім усього іншого - чи то пак, цих самих експериментів зі складом і перегляду всіх новачків (в нашому випадку - від Шкуріна до Антюха), подібні матчі - це ще і вивіска для «Динамо». Підняття статусу чемпіонів України, так би мовити.

Упевнений, що домовитися про проведення двох товариських матчів «Динамо» - проти бронзового призера турецької Суперліги і чемпіона серії А - вдалося в першу чергу завдяки «особистому втручанню» нинішнього керманича «біло-синіх». Мірча Луческу в Туреччині - майже Бог, хоча і порядком зіпсував свій статус після роботи на чолі національної збірної країни, а «Інтер» досвідчений румун і зовсім свого часу очолював. Так що спасибі Містеру. Буде привід побачити непогані команди і хороших гравців. Буде привід порівняти на їхньому тлі нашу команду. І наших футболістів.

Хотілося б, звичайно, щоб ці суперники прибули до Києва. Мені здається, тут би ажіотаж був «голосніший», ніж там. Але і на тому спасибі.

Але ось на цьому всьому позитивному тлі особисто мене не покидає відчуття, що особисто мене, вибачте, «нагнули». Ще раз: я тільки за, що такі матчі організовуються. Про їхню користь було в загальних рисах сказано вище. Туди ж можна додати і «пробу пера» напередодні старту «Динамо» в груповому раунді чемпіонської Ліги. У мене в зв'язку з цим лише одне питання: чому «Динамо» гратиме проти «Інтера» в той самий день, коли мало відіграти проти «Інгульця» в рамках чемпіонату України?


ФК Динамо

Розумію, що на це питання ніхто мені конкретно не відповість. У кращому випадку - промовчать, в гіршому - звинуватять в нехтуванні славного імені легендарного клубу. Мені не звикати. Але тут якраз така ситуація, коли за державу прикро. Адже виходить так, що «Динамо» просто, вибачайте, «забило» на офіційний - підкреслюю - офіційний матч чемпіонату України, і замість нього зіграє матч неофіційний.

Давайте називати речі своїми іменами: зіграти проти «Інтера» - це напевно престижніше, ніж зіграти проти «Інгульця». Тут не посперечаєшся при всьому бажанні. Зрозумійте, я ж навіть не намагаюся зловтішатися, настільки ця ситуація анекдотична сама по собі. Виходить, дві команди, тобто «Динамо» і «Інгулець» - домовляються про перенесення гри на кілька днів, УПЛ їхній «договір» лише підмахує, і справа в капелюсі. І всім пофіг, що замість офіційної гри одна команда проводить неофіційну, а друга змушена чекати свій наступний матч дев'ять днів.

А чому, скажіть будь ласка, не провести «товарняк» з міланцями не в суботу, 14-го, а наступної середи, 18-го? Адже так було б правильно з усіх боків. Чому вибрали неправильну з усіх боків відповідь? А я поясню, на це багато розуму не треба. Не вийшло тільки тому, що наступної суботи, 21 серпня, «Інтер» стартує в новому сезоні серії А, поєдинком проти «Дженоа». І ось для того, щоб якомога краще підготуватися до прем'єрного туру, міланці і погодилися грати проти киян лише тоді, коли їм вигідно і зручно. А не тоді, коли зручно чемпіону України. Тим більше, що чемпіон України заради цього спарингу готовий пожертвувати багато чим. Зокрема, поламати графік своєї внутрішньої першості...

Далі міркувати з цього приводу не бачу сенсу. Якщо чемпіон України вважає за можливе ламати графік УПЛ, то хто заборонить це робити іншим учасникам нашого чемпіонату? І якщо чемпіон України вважає цей самий чемпіонат другосортним, то яке до нього, до чемпіонату, тобто, буде ставлення у наших зарубіжних колег і партнерів?

Валерій Василенко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 01 травня 2024, 22:26 2

Єлена Рибакіна виграла у Юлії Путінцевої, Аріна Соболенко обіграла Мірру Андрєєву

Коментарі