Ефектність Буяльського, гольовий дебют Раміреса. Динамо обіграло Минай

Кияни здобули впевнену перемогу

Цей матч мав відбутися наприкінці липня, але був перенесений на більш пізній термін через те, що «Минай» тільки в останній момент був включений до складу Української Прем'єр-Ліги. Після цього ще один поєдинок за участі підопічних Василя Кобіна не був зіграний вчасно, але вже з іншої причини. Виходить, що до сьогоднішнього дня у клубу із Закарпаття була в активі лише одна переможна гра з «Олександрією. Кияни проводили свій третій матч в нинішньому чемпіонаті країни, вигравши два попередні. Тож у середу на поле НСК «Олімпійський» вийшли команди, які в новому сезоні ще очок не втрачали.

У стартовому складі «Динамо» глядачі побачили форварда-дебютанта з Венесуели Раміреса. І треба сказати, що на самому початку зустрічі саме він двічі опинявся в центрі уваги. Так, на 12-й хвилині після передачі від Караваєва Рамірес вибіг сам на сам з Кучером, але з вигідного положення пробив повз ворота. Втім вже через сім хвилин новачок динамівців прийняв безпосередню участь в гольовий контратаці, зробивши передачу в штрафний майданчик на Буяльського. А той, помітивши, що воротар «Миная» трохи вийшов з воріт, навісним ударом направив м'яч через його голову в дальній кут.

Господарі поля і далі мали велику ігрову перевагу, створюючи один небезпечний момент за іншим. Наприклад, на 22-й хвилині Тимчик з меж штрафного майданчика пробив над поперечиною. За п'ять хвилин так само неточним ударом вище воріт завершив комбінацію своєї команди Караваєв. А на 28-й хвилині Буяльський зі своєї половини поля спробував ще раз перекинути м'яч через Кучера, але цього разу фокус не вдався.

Щодо гостей, то лише на 38-й хвилині вони заробили перспективний штрафний удар біля воріт суперників, проте після навісу Хахльова Бущан у стрибку кулаками м'яч вибив м'яч в поле. А на 43-й хвилині Кобак здалеку пробив повз ворота.

У кінцівці першого тайму в компенсований час кияни забили другий гол. Почав гольову атаку Буяльський, який зробив передачу на хід Караваєву, той, не довго роздумуючи, прострілив повз Кучера на Раміреса і венесуельський легіонер «Динамо» забивав свій дебютний гол у Прем'єр-Лізі вже практично в порожні ворота.

Після перерви малюнок гри не змінився. Знову столичні футболісти багато атакували і продовжували створювати моменти. На 51-й хвилині Рамірес зробив рейд з м'ячем прямо у штрафний майданчик «Миная». І хоча пробити йому завадив захисник, динамівець зробив передачу трохи назад під удар Циганкову. Віктор бив у правий від себе кут воріт, однак Кучер з труднощами м'яч парирував на кутовий.

Ще одну міні-дуель у Циганкова виграв голкіпер гостей на 59-й хвилині. Через дві хвилини Караваєв з меж штрафного майданчика пробив повз дальній кут. А потім на 63-й хвилині головою завдав удару Забарний, але і тут м'яч полетів поруч зі штангою.

На якийсь період футболісти обох команд заспокоїлися, а тренери провели чимало замін. Але ближче до фінального свистка гра знову загострилася. Так, на 83-й хвилині «Минай» отримав право на штрафний удар поблизу воріт киян. Книш виконав подачу і Горін, випередивши всіх, головою пробив трохи повз ціль. Через п'ять хвилин Кучер самовіддано кинувся в ноги Лєднєву і відвів загрозу від своїх воріт. А на третій компенсованій хвилині Гармаш з вигідного положення не став бити по воротах, а зробив передачу на Сідклея, але той як слід не зумів влучити по м'ячу.

Ось так «Динамо» досить спокійно видобуло чергові три очки і тепер разом з «Десною» очолює турнірну таблицю чемпіонату України.

Українська Прем'єр-ліга. Перенесений матч 1 туру.

«Динамо» - «Минай» - 2:0

Буяльський (19), Рамірес (45+1)

Кобак (49), Багайоко (75), Книш (84)

«Динамо»: Бущан, Миколенко, Сирота, Забарний, Тимчик, Андрієвський (Сидорчук, 68), Шепелєв (Шапаренко, 62), Караваєв (Сідклей, 62), Буяльський (Леднєв, 80), Рамірес (Гармаш, 62), Циганков.

«Минай»: Кучер, Багайоко, Векляк, Гончар (Горін, 80), Книш, Синьогуб, Кулієв, Байдал (Ахмедзаде, 57), Хахльов (Петрусенко, 64), Кобак (Білоног, 57), Селезньов (Вишневський, 57) .

Арбітр: Юрій Іванов (Донецька область)

НСК «Олімпійський» (Київ)

ДИНАМО - МИНАЙ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 квітня 2024, 09:42 16

«Королівський клуб» не хоче платити українцеві бажану зарплату

Коментарі