Вчіться бити пенальті. Колос на виїзді не пройшов Шахтар з Караганди

Підопічні Костишина повторили шлях «Ворскли» і вилетіли з єврокубків

Перший матч між цими суперниками, який закінчився нічиєю 0:0, залишив однозначне враження - команди рівні. Тому для того, щоб виграти, кожні команді потрібно було б забити. Суперникам відповісти забитим м'ячем було б дуже складно. Від багатьох вболівальників перед грою доводилося чути, що, мабуть, буде серія післяматчевих пенальті.

Руслан Костишин мав усі можливості для вдалої підготовки до гри - матч з «Минаєм» спеціально перенесли, щоб ковалівці не дуже стомилися перед важким вильотом у Казахстан, де гра мала пройти на штучному полі. Виконавці були теж всі готові, за винятком Данфа. Але тут тренер сам винен - досі в очах кадри, як тренер «Колоса» змушував травмованого сенегальця бігати по полю, щоб втримати перемогу над «Металістом 1925».

Очікуваного домінування «Шахтаря» на початку гри не відбулося. Більше того, вже на 8 хвилині українська команда могла забивати - Золотов перехопив м'яч, виконав діагональ наліво на Дієго, той бив/прострілював. Але не вийшло нічого - в площину м'яч не полетів, а Сітчінаві переправити його у ворота завадив Буйволов.

М'яч переважно тримався у ковалівців. Активним був Ільїн, непогано бігав по фланзі Золотов, який встигав всюди і став, мабуть, найкращим серед своїх партнерів, а може, і взагалі кращим гравцем матчу. А команда з Караганди збилася вже в першому таймі на прості виноси вперед. Щоправда, це давало плоди у вигляді напівмоментів Шікавки зі штрафного чи небезпечного прострілу Габишева, проте не більше того.

Боротьби було багато, але арбітр давав грати. За весь матч жовта картка діставалася з кишені тільки двічі.

І в другому таймі невелика перевага була в «Колоса», проте явно гольових моментів ніхто не побачив. До таких хіба з великою натяжкою можна віднести замикання Дієго Каріоки флангового навісу (дуже неточно) чи непоганий удар Богданова на техніку здалеку. А в «Шахтаря» вся небезпека йшла від закидань з флангів Таттібаєва і Назаренка. Останній ще й непогано сам бив головою, невідомо, чи летів м'яч у ворота, проте Волинець перестрахувався і витягнув.

Це відбулося вже у екстра-таймах.Серія пенальті, яка вимальовувалася давно, ставала все більш явною. І стала такою. Здавалося, що в наших є непоганий козир - Волинець, який досить непогано відбивав пенальті в попередньому сезоні.

Але! Героєм став інший вортар - Шацький. Він відбив удари Нурієва, Чурка і Павловця, пропустивши тільки пенальті від Чорноморця. А партнери карагандинського воротаря були точними.

Що ж, маємо те, що маємо. А точніше - після фінської ганьби цього сезону маємо ще й казахську і мінус два. Це вже дно чи є ще куди падати? Про таблицю коефіцієнтів взагалі будемо мовчати.

Ліга конференцій 2021/2022. Третій кваліфікаційний раунд. Матч-відповідь.

«Шахтар» Караганда - «Колос» - 0:0 (пен. 3:1) (перший матч - 0:0).

Серія пенальті: 0:0 - Нурієв (воротар), 1:0 - Рустемовіч, 1:1 - Чорноморець, 2:1 - Букорац, 2:1 - Чурко (воротар), 3:1 - Граф, 3:1 - Павловець (воротар).

Букорац, 35, Ламанж, 100.

«Шахтар» Караганда: Шацький, Кибирай (Хозын, 89), Мавутор, Граф, Буйволов, Габишев (Назаренко, 60), Рустемович, Букорац, Мітошевіч (Ламанж, 89), Тошев (Таттибаєв, 63), Шікавка (Оміртаєв, 60, Умаєв, 106)).

«Колос»: Волинець, Золотов, Павловець, Мілько, Новак, Чорноморець, Ільїн (Саків, 106), Богданов (Задоя, 97), Костишин (Нурієв, 88), Каріока (Чурко, 60), Сітчінава (Лисенко, 60).

Арбітр: Халіс Озкайя (Туреччина).

Стадіон «Астана-Арена» (Нур-Султан, Казахстан).

ШАХТАР КАРАГАНДА - КОЛОС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Сергій Рип'юк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 18:29 9

Sport.ua разом із GGBET анонсує цікавий поєдинок

Коментарі