Дніпро-1 – Маріуполь. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Команда Ігора Йовічевіча виглядає фаворитом

У суботу, 7 серпня, відбудеться матч 3-го туру української Прем'єр-ліги, в якому «Дніпро-1» на стадіоні «Дніпро-Арена» прийматиме «Маріуполь». Стартовий свисток пролунає о 19:30.

«Дніпро-1»

Для дніпрян це вже третій сезон в УПЛ. У двох попередніх їх називали претендентами на вихід в єврокубки, в першу чергу тому, що склад «Дніпра-1» за іменами був порівнянний з гравцями луганської «Зорі», яка з року в рік виступає в Лізі Європи. Але під керівництвом Дмитра Михайленка клуб як піднявся в еліту, так був і на межі вильоту в Першу лігу, а тому на тренерському містку відбулися зміни.

У другій частині минулого сезону «Дніпро-1» очолив хорватський фахівець Ігор Йовічевіч, який вже був відомий в Україні завдяки роботі у львівських «Карпатах». Під керівництвом нового наставника результати дніпрян значно покращилися, а тому на перший погляд здається, що єврокубки без них тепер вже точно не пройдуть. А саме матчі на євроарені можуть змусити вболівальників легендарного «Дніпра» повернутися на трибуни і повірити в нову команду.

На старті нинішнього сезону підопічні Йовічевіча зіграли на виїзді з полтавською «Ворсклою» з рахунком 2:2, а в другому турі розгромили одеський «Чорноморець», який повернувся в елітний дивізіон, з рахунком 3:0. Якщо так справи підуть і надалі, то дніпряни цілком можуть чіплятися не лише за єврокубки, а й ставити більш серйозні завдання у вигляді боротьби за один з комплектів медалей.

«Маріуполь»

Команда Остапа Маркевича в новому сезоні поки не змогла здобути перемог. У першому турі приазовці зіграли внічию зі «Львовом» (1:1), а в другому поступилися чернігівській «Десні» з рахунком 1:2. Молодим футболістам «Маріуполя», більшість з яких належить донецькому «Шахтарю», важко протистояти командам, де знайдена золота середина сплаву молодості і досвіду.

У минулому сезоні «Маріуполь» хоч і мав боротися за путівку в єврокубки, але все ж більшу частину вів боротьбу за збереження прописки в Прем'єр-лізі. Зробити це вдалося не без зусиль, від останнього рядка вдалося відірватися лише на 8 очок, в той час як відрив від єврокубкової зони налічував значно більше балів.

Статистика зустрічей

Історія протистояння «Дніпра-1» і «Маріуполя» налічує 7 офіційних поєдинків. Двічі перемагали дніпряни, а приазовці виявилися сильнішими чотири рази. Ще одна зустріч, в лютому нинішнього року, не виявила переможця (нічия 2:2).

Орієнтовні склади

«Дніпро-1»: Паст - Лучкевич, Адамюк, Сваток, Дубінчак, Когут, Джурасек, М.Кравченко, Русин, Чуже, Довбик.

«Маріуполь»: Кудрик - Стасюк, Чоботенко, Микицей, Кащук, Чех, Мишньов, Петерман, Топалов, Горбунов, Кулаков.

7 серпня, субота

«Дніпро-1» - «Маріуполь»
Дніпро. Стадіон «Дніпро-Арена». 19:30
ТБ-трансляція на телеканалі «Уніан»
ДНІПРО-1 - МАРІУПОЛЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Геннадій Серпутько (Одеса)
Прогноз Sport.ua - 2:1
Денис Шаховець Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 18:04 1

«Атлетіко» та «Челсі» – одні з фаворитів на трансфер нападника

Коментарі