ДЕ ДЗЕРБІ: «На початку кожного тайму були помилки. Тепер думаємо про Генк»

Головний тренер «Шахтаря» розповів про перемогу над «Львовом»

Головний тренер «Шахтаря» Роберто Де Дзербі розповів про перемогу над «Львовом» (3:0) у 2-му турі УПЛ, ротації складу і кваліфікації Ліги чемпіонів:

- Ми тренувалися дуже добре. Намагаємося до всіх матчів бути правильно готовими. Знали, що суперник буде діяти закрито, тільки на контратаках, знали, що вже були складні матчі, особливо з тим, щоб забити перший гол. Вважаю, в першому таймі ми грали добре і вже заслужили відзначитися. В цілому я дуже радий.

- Після першого матчу ви зробили два зміни в складі. Чи задоволені гравцями, які вперше вийшли на поле в цьому сезоні, і чи був це склад, який ви награвали під Лігу чемпіонів?

- Так, ви маєте рацію, ми поміняли двох, але не тому що Майкон і Педріньо погано зіграли з «Інгульцем». Мені щастить в тому, що у мене є багато талановитих і сильних футболістів. Я намагаюся, щоб всі були частиною команди. Маркос Антоніо і Тете діяли дуже добре, що вийшли у другому таймі Марлос, Ісмаїлі і Дентіньо - теж. Не всі футболісти однакові. Майкон - той, хто робить конструкцію трохи більше геометричною. Я хочу, щоб всі відчували себе частиною команди. Вже завтра ми продовжимо тренування і добре підготуємося до матчу, який нас чекає у вівторок в Бельгії. З цьоого моменту розпочнемо думати про «Генк».

- Ваші враження від гри суперника? До моменту з пропущеним м'ячем «Львів» добре пручався, стримував ваші атаки.

- У нашого сьогоднішнього суперника є швидкісні гравці. Я просив футболістів бути дуже і дуже уважними. Вважаю, що в цих матчах важко побачити, де є складнощі. Ти помічаєш їх, коли пропускаєш гол, але тоді пізно. Потрібно думати заздалегідь, іноді навіть негативно, створити правильний контекст, щоб грати з м'ячем і без. У більшості випадків ми робили це добре, проте в перші секунди обох таймів допустили помилки. А в основному провели дуже і дуже хороший матч.

- Цей матч був хорошою підготовкою до поєдинку Ліги чемпіонів з «Генком»?

- Абсолютно ні. Ми сьогодні повинні грати серйозно і перемагати. Ми - не чемпіони, чемпіон - «Динамо». Ми не могли думати про вівторок - тільки про сьогоднішній матч. Приїхали сюди, щоб грати зі «Львовом» і перемогти, знаючи, що цей поєдинок буде складним. А про «Генк» ми можемо розпочати думати тільки зараз.

- Минулого тижня сюди приїжджав «Маріуполь», де виступає багато футболістів донецького «Шахтаря». Я задавав це питання Остапу Маркевичу, а тепер - вам. «Шахтар» не дозволяє грати проти себе орендованим. Як ви до цього ставитеся? Ви б дозволили їм зіграти проти вашої команди?

- Я, чесно кажучи, не знаю цієї ситуації. «Шахтар» - дуже серйозний клуб, знаменитий в Європі, яким Україна повинна пишатися. У нас сильна команда, і я думаю, що ми можемо перемогти й якщо за «Маріуполь» гратимуть орендовані у нас футболісти. Але я ще не обговорював з адміністрацією цю тему. Я недавно приїхав сюди і, звичайно, не можу знати всього. Бути тренером складно, і моя концентрація саме на цьому. Коли дізнаюся ці речі більш детально, без проблем дам вам відповідь.

Микола Степанюк Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 21:13 0

Поєдинок відбудеться 2 травня о 22:00 за Києвом

Коментарі