Суд заборонив УЄФА карати клуби-учасники Суперліги

«Ювентус», «Реал» і «Барселона» виступили із заявою

Три клуби, які до сих пір не вийшли з Суперліги, «Ювентус», «Реал» і «Барселона», виступили зі спільною заявою, в якому повідомили про те, що Мадридський суд відхилив апеляцію УЄФА на рішення, яке забороняло УЄФА відстороняти від своїх турнірів клуби-учасники Суперліги:

«Барселона», «Ювентус» і «Реал» з задоволенням приймають до відома рішення Мадридського суду, який зобов'язав УЄФА припинити дії, вжиті у відношенні клубів-засновників Суперліги Європи, включаючи дисциплінарні розгляди щодо трьох нижчепідписаних клубів і зняття штрафів і обмежень з інших дев'яти клубів. Це дозволить уникнути подальших розглядів.

Трибунал ухвалив прохання засновників Суперліги, відхилив апеляцію УЄФА і підтвердив, що в разі, якщо організація не виконає рішення, то зіткнеться зі штрафами і відповідальністю. Справа буде розглянута судом Євросоюзу, який вивчить монополію УЄФА в європейському футболі.

Наш обов'язок - вирішувати серйозні проблеми, що стоять перед футболом. УЄФА назвав себе законодавцем і єдиним визнаним володарем прав на проведення європейських змагань. Ця монополістична і суперечлива позиція завдає шкоди футболу і його балансу.

Як було наочно продемонстровано, фінансовий контроль в європейському футболі неадекватний, він застосовувався неналежним чином. Клубам, які беруть участь в європейських змаганнях, має бути гарантовано право керувати змаганнями.

Ми раді, що відтепер ми більше не будемо піддаватися погрозам з боку УЄФА. Наша мета полягає в тому, щоб продовжувати розвивати проект Суперліги конструктивно і спільно, розраховуючи на вклад всіх зацікавлених сторін: уболівальників, гравців, тренерів, клубів, національних і міжнародних ліг і федерацій.

Ми усвідомлюємо, що деякі елементи нашої пропозиції можна переглянути і, звичайно, їх можна реалізувати на основі діалогу і консенсусу. Ми як і раніше впевнені в успіху проекту, який завжди буде відповідати законодавству Європейського Союзу».

Дана заява була опублікована на сайтах всіх трьох клубів. Однак вона не означає припинення судового протистояння між сторонами - тепер позов клубів до УЄФА розгляне Суд Євросоюзу.

Олег Дідух Джерело: ФК Ювентус
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 вересня 2024, 22:08 1

Команда Віталія Миколенка у своєму матчі перемогла, а клуб Єгора Ярмолюка зіграв унічию

Коментарі