СВІТОЛІНА: «Для мене Олімпіада так само цінна, як і турнір Великого Шолома»

Українська тенісистка - про вихід до півфіналу

Українська тенісистка Еліна Світоліна прокоментувала перемогу над Камілою Джорджі в чвертьфіналі ОІ-2020.

«Сьогодні вийшов дійсно хороший матч, я думаю, що один з кращих, які я відіграла тут. Безумовно, це допоможе мені в наступному матчі. Після перемоги відчуваю дивовижні емоції. Рада, що змогла впоратися сьогодні, адже вчора була дуже складна гра і довелося витратити багато енергії протягом останніх трьох матчів. Я вдячна нашій команді, яка наполегливо працювала, щоб допомогти мені відновитися і підійти до цієї зустрічі в хорошій формі. Я знала, що Джорджі - складна суперниця і може досить гостро грати, тому потрібно бути фізично підготовленою. Щаслива, що змогла відновити сили. Незважаючи на деякі свої помилки, я все ж досить впевнено грала сьогодні. Це принесло результат.

Умови сьогодні були дійсно важкими. Не стільки жарко, скільки душно, дуже складно дихати. Сьогодні була дуже висока вологість і тому здавалося, що взагалі неможливо було дихати. Але мій матч склався досить добре. І з її, і з мого боку була агресивна гра, тому довгих розіграшів і не було, так що мені пощастило в цьому сенсі закінчити матч у двох сетах. Навіть о 9 ранку на розминці вранці теж було неприємно. Ти стоїш 2 хвилини на корті і ти вже повністю мокрий. Потрібно з цим справлятися і намагатися якось полегшувати собі життя. Я намагаюся багато пити, робити відновлювальні процедури і завжди бути готовою до цих умов.

Я знаю, що для України Олімпійські ігри означають дійсно багато. Для мене Олімпіада так само цінна, як і турнір Великого Шолома. Я намагалася підготуватися так, щоб показати тут свій кращий теніс. І ось я в півфіналі, і я можу отримати шанс завоювати медаль. Для мене це має особливе значення, але я намагаюся не забігати вперед. Якщо говорити про майбутній матч проти Маркети Вондроушової, то я в принципі знаю стиль гри цієї тенісистки. Буду готуватися, відновлюватися. Потрібно виходити на корт в хорошій фізичній формі», - сказала Світоліна.

Володимир Клепач Джерело: Великий теніс України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 травня 2024, 06:30 1

Гірники гарантували собі місце у кваліфікації Ліги чемпіонів

Коментарі