Сергій ПАЛКІН: «Команда розуміє ігровий стиль Де Дзербі»

Гендиректор «Шахтаря» - про перемогу над «Інгульцем»

Генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін прокоментував перемогу 2:1 над «Інгульцем» в першому турі УПЛ:

«У перші 80 хвилин гра була відмінною. Всі ті ідеї, які Де Дзербі награвав на тренувальних зборах, ми побачили. Володіння м'ячем в ці 80 хвилин, я думаю, було близько 95 відсотків.

Перші 80 хвилин відмінні. Ми повинні були забивати як мінімум 6-7 голів. Добре те, що є моменти. Головне - працювати над реалізацією, і тоді у нас все буде на вищому рівні.

Мені здається, коли ти атакуєш фактично 100 відсотків часу, коли у тебе володіння м'ячем під 95 відсотків, напевно, десь притупляється оборонний момент. Думаю, хлопці розберуть цю ситуацію і над нею попрацюють, все налагодять. Знову ж, складно, коли у суперника у штрафному 11 чоловік. І це триває фактично 80 хвилин. Можна десь втратити концентрацію.

Новачки? Хлопці дуже добре відіграли - і Марлон, і Траоре, і Педріньо. Траоре забив важливий для себе гол у першому офіційному матчі. Одна справа, коли забиваєш в товариському, а в офіційному - це дуже важливо. Педріньо провів відмінну гру, стадіон навіть в якийсь момент аплодував йому.

Марлон теж був на висоті - всі наші атакуючі дії починалися з нього. Відразу видно його головну роль в команді, навіщо він нам був потрібен. Взагалі вся команда в перші 80 хвилин зіграла відмінно. Вітаю команду і тренерів з першою офіційною перемогою! Сподіваюся, так буде тривати і далі.

У цьому матчі взагалі було дуже багато моментів. Це головне! Коли не маєш моментів, то нема про що і говорити. Ти можеш виграти 1:0 або 2:0, не маючи моментів, а коли у тебе їх 7 - 8 за матч...

Поєднання дальніх ударів і тих тактичних аспектів, що Де Дзербі награвав на зборах, - це дуже добре. Значить, команда розуміє стиль, який проповідує головний тренер, знає, як створювати моменти. І коли проти тебе захищаються в 11 чоловік, це дуже важливо. При такій насиченій обороні складно створювати моменти, а у нас їх було 7 - 8. Відмінний результат.

Які найближчі цілі? Завжди вигравати - у нас іншої мети немає. Звісно, сьогодні всі ми думаємо про груповий етап Ліги чемпіонів, про майбутню кваліфікацію, де нам потрібно перемагати. Це наші цілі на найближчі тижні».

Олег Дідух Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 21:43 3

«Парма» достроково оформила підвищення у класі

Коментарі