Російський хокеїст хоче прийняти українське громадянство

Олексій Платонов з «Сокола» має намір виступати за збірну України

24-річний російський захисник київського «Сокола» Олексій Платонов заявив, що готовий прийняти українське громадянство і виступати за збірну України.

«Думаю, це питання вирішиться найближчим часом. Звичайно, український хокей зараз далеко не на тому рівні, що російський. Але розвиток тут помітний. Інша справа, що я ще не до кінця визначився з тим форматом, в якому хочу розвиватися. Нічого, обговоримо всі деталі і досягнемо порозуміння. Раніше виступав за юнацьку і юніорську збірні Росії. Спортивне громадянство можна змінювати після того, як виступав за національну команду не менше трьох років. У мене вже цей проміжок пройшов.

Буде приємно бути до України ближче. Київ - шикарне місто. Коли під час відпустки повертався в Росію, друзі запитували про мої враження про життя в Україні. Не обійшлося і без питань політичного забарвлення. Але я і так завжди ставився до України по-особливому, адже мій тато за часів СРСР народився у Запоріжжі. Тому розповідав друзям, як красиво і чисто в Києві. Точне визначення української столиці - душевне місто. Мені дуже подобається, як доброзичливо тут люди спілкуються. Це стосується і атмосфери всередині команди, і вражень від життя поза спортом», - зазначив Платонов.

Платонов виступав за збірні Росії U-17 (2013-2014) і U-18 (2014-2015).

Михайло Шаповалов Джерело
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 07:42 7

Лунін пропустив у матчі два голи

Коментарі