Рейтинг WTA. Новий рекорд Калініної, повтор найкращого досягнення Костюк

Барбора Крейчикова підбирається до топ-10

Минулого тижня жінки провели відразу три грунтових турніри категорії WTA 250. За відсутності спортсменок, які готуються до виступу на Олімпіаді в Токіо, шанс отримали тенісистки, які стоять трохи нижче в рейтингу.

Дебютний турнір WTA виграла словенка Тамара Зіданшек, другий титул в кар'єрі взяла Юлія Путінцева, яка обіграла дебютантку фіналів українку Ангеліну Калініну. І лише Барбора Крейчикова продовжила знищувати все живе, вигравши домашні змагання в Чехії.

У першій десятці сталася одна зміна - Гарбінє Мугуруса і Сімона Халеп помінялися місцями. Румунка знаходиться в небезпечній близькості від вильоту з топ-10, Крейчикова відстає всього на 2 очки.

Топ-10 рейтингу WTA



Що стосується інших українок, то Калініна продовжує оновлювати особисті рекорди. У новій редакції світового рейтингу Ангеліна розташувалася на 80-му рядку. Також свій найкращий результат повторила Марта Костюк (65-е місце). Еліна поки ще Світоліна залишилася на шостому рядку, Даяна Ястремська опустилася на дві позиції, а Катерина Козлова додала 13 позицій.

Українки в рейтингу WTA


У чемпіонській гонці Крейчикова вже друга, вона обійшла Аріну Соболенко. Світоліна замикає топ-20 і має все менше шансів потрапити на Підсумковий турнір.

Чемпіонська гонка WTA

Українки в Чемпіонській гонці WTA
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 30 квітня 2024, 22:45 0

Медісон Кіз виграла у Онс Жабер у чвертьфіналі тисячника у столиці Іспанії