День Хемілтона на Сільверстоуні. Вибив Ферстаппена і виграв гонку

Везучий Льюїс: Хемілтон відіграв у Ферстаппена 25 очок

Топ-10: Хемілтон, Леклер, Боттас, Норріс, Ріккардо, Сайнс, Алонсо, Стролл, Окон, Цунода

Спринтерська гонка в суботу показала, що у Ред Булла є велика перевага над Мерседесом, тому можна було чекати, що Макс Ферстаппен з поула поїде у відрив і гонка вийде нудною. Льюїсу Хемілтону було необхідно видати суперстарт і випередити суперника. І два претендента видали шоу на першому колі!

Хемілтон стартував трохи краще, але відразу обійти Ферстаппена не зумів. Протягом першого кола зав'язалася боротьба, в результаті якої Макс полетів у бар'єри. Дуже жорсткий удар! На щастя, з пілотом все нормально. Що стосується інциденту, то, мені здається, була більше вина Льюїса, який був трохи позаду суперника в момент контакту. Так чи інакше, але дирекція оголосила червоні прапори. Цікаво, що після контакту лідерів на 1-е місце вискочив Шарль Леклер. Топ-3 замикали Хемілтон і Боттас.

Льюїс же чекав рішення стюардів з приводу покарання, але ситуація для Мерседеса складалася добре: Ферстаппен очок не набере, а Серхіо Перес стартував з піт-лейн, так що і Хемілтон, і Мерседес сьогодні могли відіграти багато пунктів.

Після червоних прапорів рестарт відбувається з місця, і Леклер зумів зберегти лідерство. На нього насідав Хемілтон, а топ-3 піднявся Ландо Норріс. Тим часом стало відомо, що Хемілтону дали 10 секунд штрафу за зіткнення з Ферстаппеном. Своє покарання Льюїс отримав під час піт-стопу.

Дивно, але Хемілтон не зміг спокійно пройти Леклера, оскільки Феррарі, маючи попереду чистий трек, цілком тримала солідний темп, стримуючи Мерседес. При цьому на машині Шарля періодично виникали проблеми з мотором.

Після піт-стопів Леклер зберіг лідерство, випереджаючи Боттаса і Норріса. Хемілтон після свого штрафу повернувся на трек 4-м, кинувшись в погоню за подіумом. Льюїс швидко пройшов Норріса і кинувся в погоню за напарником. Попереду Леклер випереджав Боттаса на 9 секунд і відчував себе досить непогано.

В результаті Боттас на прохання команди пропустив Хемілтона, який за 10 кіл до кінця відставав від Леклера на 8 секунд. Хемілтон швидко скорочував відставання і за півтора кола до кінця вийшов в лідери! Хемілтон пройшов Леклера і відіграв у Ферстаппена 25 очок.

Тут можна підняти питання адекватності покарання. Вибив головного конкурента, отримав штраф і виграв гонку.

Шкода Леклера, який фінішував 2-м. Топ-3 замкнув Боттас. Дуже позитивний день для Мерседеса, адже Ред Булл взагалі залишився без очок.

Загальний залік

1. Макс Ферстаппен (Ред Булл) - 185
2. Льюїс Хемілтон (Мерседес) - 177
3. Ландо Норріс (Макларен) - 113
4. Валттері Боттас (Мерседес) - 108
5. Серхіо Перес (Ред Булл) - 104

Іван Зінченко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Авто/мото | 24 квітня 2024, 05:00 0

Семеро глядачів загинули, ще 21 особа була госпіталізована з травмами

Коментарі