ДЕ ДЗЕРБІ: «Задоволений зборами. Я вірю в Мудрика, сподіваюся на Ісмаїлі»

Головний тренер «Шахтаря» прокоментував спаринг з німецьким «Шальке»

Головний тренер «гірників» Роберто Де Дзербі прокоментував спаринг з німецьким «Шальке» (0:0) та підвів підсумки австрійського збору:

- Вважаю, ми провели хороший матч, але при цьому точно повинні поліпшити свій рівень. В цілому я задоволений зборами, хлопці тренувалися дуже старанно. Уже в суботу ми повертаємося додому, де продовжимо тренування і підготовку до сезону.

- Чи вдалося реалізувати все заплановане на зборах?

- Все пройшло навіть краще, ніж очікував. В команду вже повернулися збірники, і склад повний. Попереду три дні відпочинку, після чого продовжимо підготовку. Тепер ми знаємо один одного, що має полегшити роботу всім.

- Михайло Мудрик в перший день зборів і сьогодні: як змінилася його взаємодія з футболістами, який потенціал?

- Я дуже вірю в Мудрика. Однак і він повинен зрозуміти, що я даю йому можливості, які він повинен компенсувати хорошою грою і стати чоловіком з великої літери.

- Микола Матвієнко у вашій моделі гри - це лівий захисник чи все ж центральний?

- Я дуже радий, що можу тренувати багатьох талановитих футболістів, яких зустрів у «Шахтарі».

- У матчі з «Шальке» взяв участь Ісмаїлі, довгий час відновлювався після травми. Як оцінюєте його готовність?

- Дуже сподіваюся на нього, тому що він ключовий гравець. Коли Ісмаїлі почуває себе добре, для нас це величезний плюс.

- За відсутності травмованого Мораеса основним нападаючим, судячи з контрольних матчів, стає Траоре, другий - Дентіньо. А які функції в атаці при цьому лягають на плечі Фернандо і Сікана?

- Мені дуже шкода, що так сталося з Мораесом, сподіваюся, він відновиться якнайшвидше. Зараз на позиції дев'ятки у нас чотири гравці, при цьому Траоре - ключовий виконавець. Троє інших повинні знайти свої можливості, щоб також мати ігровий час.

- Марлон для вас - системоутворюючий гравець, враховуючи, що він розпочинає атаки, говорить з вами на одній мові та підказує іншим бразильцям?

- Дійсно, Марлон - ключовий, але в моїй команді такими є й інші футболісти. «Шахтар» розпочинається з найбільш досвідченого Пятова і закінчується наймолодшим - Судаковим.

- Що можете сказати про Марка Мампассі? Які перспективи у нього залишитися в першій команді?

- Мампассі за ці 20 днів істотно поліпшив свій рівень, в той же час ми чекаємо повернення Сергія Кривцова і тоді приймемо рішення, чи залишиться Марк в команді або будемо шукати для нього інші варіанти. Але цей варіант буде оптимальним для самого футболіста.

- Влітку «Шахтар» придбав трьох гравців, всі вони легіонери. У чемпіонаті України діє ліміт: наявність у складі мінімум чотирьох українців. Визначилися з позиціями, на яких гратимуть місцеві футболісти?

- Нам щастить, тому що в «Шахтарі» виступають дуже сильні українські спортсмени, які грають не через те, що вони українці, а тому що вони сильні футболісти. Сікан, Конопля, Корнієнко, Судаков, Мудрик - ці хлопці можуть діяти на різних позиціях. Але вони повинні поліпшити свій рівень, адже минулий сезон «Шахтар» завершив на другому місці.

Микола Степанов Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 20 вересня 2024, 20:58 17

Алексія Паділья знайшла нового кумира – Ансу Фаті

Коментарі