Конор Макгрегор – Дастін Пор’є 3. Прогноз і анонс на бій

Головний поєдинок турніру UFC 264

Цього вік-енду відбудеться один з найбільших турнірів UFC 2021 року, коли в неділю на «T-Mobile Arena» в Лас-Вегасі (штат Невада, США) відбудеться UFC 264 з мейн івентом Конор Макгрегор vs Дастін Пор'є 3. У прямому ефірі поєдинок покаже телеканал Setanta Sports. Орієнтовний початок бою - 07:00 за київським часом.

Вранці в неділю Макгрегор і Пор'є завершать свою трилогію, і це обіцяє стати одним з найбільш епічних шоу UFC останнього часу. Часовий проміжок між другим і третім поєдинком виявився незрівнянно меншим, ніж між першим боєм і реваншем.

Прогноз на бій

На думку аналітиків Parimatch, більше шансів на перемогу у Дастіна Пор'є. На нього можна поставити з коефіцієнтом 1.78, в той час як перемога Конора Макгрегора оцінюється коефіцієнтом 2.16.

Прогноз амбасадора Parimatch, бійця Bellator Ярослава Амосова:


«У Конора Макгрегора є велика жага реваншуватися. Цього разу в тренувальному таборі Макгрегор приділить захисту від лоукіків більше уваги і підготується краще, ніж до минулого поєдинку. Точність і швидкість Макгрегора надалі на високому рівні, і при грамотному захисті їх буде достатньо для того, щоб переграти вельми прямолінійного Порье, який навряд чи покаже щось нове», - сказав Амосов.

Прогноз на бій першої українки в UFC, амбасадора Parimatch Марини Мороз:

«З огляду на результати минулих двох поєдинків, припущу, що фінальний бій трилогії завершиться достроково. Обидва бійці - прекрасні нокаутери, які навряд чи стануть надто обережно і доводити зустріч до підрахунку суддівських карток», - сказала Мороз.

У реванші на UFC 257 «Diamond» провів майже ідеальний бій. Він використовував нижні лоукіки, щоб зламати боксоорієнтований план Макгрегора. Відбивши ногу, Пор'є втягнув суперника в розмін, використовуючи вже свою боксерську гру, засновану на пресингу. І в кінцевому підсумку він став першою людиною, яка нокаутувала Макгрегора.

Якого розвитку подій чекати в третьому бою? Можна не сумніватися в тому, що Пор'є увійде в клітку з повною впевненістю в своїх силах. У січні йому не довелося докладати надзусиль, щоб відправити на канвас Макгрегора. Крім того, в легкій вазі його підборіддя набагато краще тримає удар ірландця, ніж це було в напівлегкій вазі на UFC 178.

Однак Макгрегор однозначно може виграти цей бій. Він, ймовірно, більш швидкий боєць, і якщо йому вдасться повернутися до стилю, який привів його на вершину UFC - великий акцент на пересування, робота під кутами і відмінний таймінг, а не просто бокс - то він буде поганим суперником для Пор'є.

Питання для Конора полягає в тому, наскільки голодним він є в даний момент. Коли він вперше бився з Пор'є, він був молодим левом, який прагнув піднятися по сходах нагору. Зараз на його рахунках мільйони доларів, і очевидно, що для свого благополуччя йому більше не потрібно битися.

Проте, Макгрегор завжди показував кращі результати, коли фанати списували його з рахунків. Він у феноменальній формі і стверджує, що ММА - єдине, що його цікавить у нинішньому тренувальному таборі. Схоже, що він відчайдушно намагається довести, що ті, хто сумнівається в ньому, сильно помиляються.

З огляду на це, нехай і нелегко зробити ставку в цьому поєдинку, припускаємо, що Макгрегор повторить свій успіх 7-річної давнини.

Коротка історія протистояння

Ще у вересні 2014 року на UFC 178 Макгрегор і Пор'є билися вперше. Тоді багато фанатів бачили в Пор'є того, хто зможе розвінчати хайпового проспекта Макгрегора, але «Notorious» показав неправоту таких людей, ударом зліва відправивши «Діаманта» в нокаут менш ніж за стартові дві хвилини.

А в січні нинішнього року на UFC 257 Пор'є в другому раунді нокаутував Макгрегора, чим дав хейтерам ірландця більше підстав вважати, що Конор «вже все». У той же час фанати Макгрегора сподіваються, що подібне фіаско знову розбудить голод в їхньому кумирі, і він зможе витягти правильні уроки з поразки, щоб 11 липня почати шлях до повернення титулу UFC в легкій вазі.

Getty Images/Global Images Ukraine

Виступи між боями

Конор Макгрегор

Те, що сталося між поєдинками Макгрегора з Пор'є - вже історія. Конору потрібна була лише одна перемога, щоб отримати тайтл-шот. Спершу це був пояс тимчасового чемпіона UFC у напівлегкій вазі, потім його історичний 13-секундний нокаут Жозе Альдо привів до повноцінного чемпіонства.

Будучи чемпіоном UFC у напівлегкій вазі, Макгрегор провів дивовижну дилогію з Нейтом Діасом, у першому поєдинку з яким він отримав дебютний програш в UFC. А в листопаді 2016 року Макгрегор став чемпіоном UFC відразу в двох дивізіонах. Відправивши в нокаут Едді Альвареса, він приміряв ще і пояс чемпіона легкої ваги. До цього в UFC ніхто не робив нічого подібного.

Пішовши на час з ММА, Макгрегор позбувся двох своїх титулів і провів мегаприбутковий для себе боксерський поєдинок, у якому йому не залишив шансів Флойд Мейвезер-молодший. А у жовтні 2018 року Макгрегор повернувся в клітку, щоб бути битим новим чемпіоном UFC у легкій вазі Хабібом Нурмагомедовим. І з того моменту ірландець провів лише два бої: в січні 2020-го розібрався за 40 секунд з Дональдом Серроне і рік по тому провів реванш із Пор'є.

Дастін Пор'є

Тим часом, Пор'є вибрав більш складний шлях. До 2017 року він залишався в тіні, але після перемог над Ентоні Петтисом, Джастіном Гейджі, Едді Альваресом і чинним на той момент чемпіоном UFC у напівлегкій вазі Максом Холловеєм, що принесло йому пояс тимчасового чемпіона в лайтвейті, Дастін отримав титульний бій проти Нурмагомедова у 2019 році і з тріском програв його дагестанцю сабмішном. З 2016 року до цього дня та поразка залишається єдиною в рекорді Пор'є. До того, як нокаутувати Макгрегора, Пор'є встиг закрити поразку Хабібу перемогою в епічній сутичці з Деном Хукером.

Прогноз: Перемога Макгрегора нокаутом у 1-му раунді

Сергій Лебедєв Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 22:46 13

Анна Зубкова поділилася гарячими знімками у своєму Instagram

Коментарі