Луїс ЕНРІКЕ: «У Морати болів м'яз, але він все одно хотів бити пенальті»

Ольмо і Мората не забили пенальті, й Іспанія програла півфінал Італії

Збірна Італії стала першим фіналістом Євро-2020, обігравши Іспанію по пенальті (1:1, пен - 4:2).

Головний тренер збірної Іспанії Луїс Енріке:

«У професійному спорті ми всі повинні навчитися перемагати і гідно програвати. Тому я хочу привітати Італію. Ми повернемося до Іспанії з чітким розумінням того, що були в числі найкращих на цьому турнірі.

Дані Ольмо - дуже важливий гравець для нашої команди. Мені здається, це гравець особливого таланту. Він сьогодні провів видатний матч. Я хотів прибрати гравця від центральних захисників збірної Італії, і Ольмо це зробив. Він дуже розумний, показує надзвичайно інтелектуальний футбол. Чого нам не вистачило - так це реалізації, коли у нас були прекрасні моменти. Гравці прекрасно виконували те, про що ми їх просили.

У Морати болів привідний м'яз, але він все одно хотів бити пенальті, і це так багато говорить про нього в людському плані. Він мав для нас величезне значення на цьому турнірі.

Педрі? Всі звернули увагу на те, чого досяг 18-річний хлопець на цьому Євро? Нікому такого раніше не вдавалося - навіть Андресу Іньєсті. Ми будемо уважно стежити за цим юнаком.

Було б краще чи гірше з гравцями, яких у нас не було? Складно сказати. У моїй команді будуть гравці, які перебувають на піку форми, так буде завжди. Я б хотів поїхати на чемпіонат світу з такою ж сильною командою, але хто знає, що буде далі.

Якби мені заманулося ставити своїм гравцям оцінки, вважаю, ми заслужили на відмінно. Думаю, що всі зіграли чудово. Претензій немає - тільки похвала. Пора їм відпочити».

Капітан збірної Іспанії Серхіо Бускетс:

«Тут всі зробили зі збірної Італії безумовного фаворита, проте ми продемонстрували, що перевершуємо її. У нашій команді багато молодих футболістів, і цей досвід піде їй на користь - вона ще повернеться.

Ми нав'язали те, що хотіли: контроль м'яча, його повернення відразу після втрат. В цілому в цьому матчі, я вважаю, домінували ми. Але такий футбол, і все, що нам залишається, - це привітати Італію.

Зараз не час думати про себе. Час смутку і, одночасно, гордості. Я думаю зараз тільки про загальне благо, а не про себе. Є півтора роки до найближчого чемпіонату світу, але ми точно на правильному шляху. Це відмінна національна збірна, і єдине, чого не вистачило, - це виходу в фінал, до чого ми прагнули».

Новачок «Барселони» Ерік Гарсія:

«У нас є підстави вірити, що це початок чогось великого. І хочу подякувати нашим уболівальникам, вони забезпечили нам пристрасну підтримку. Дякую їм усім».

Захисник «Манчестер Сіті» Емерік Ляпорт:

«Ми пробилися так далеко, хоча на папері багато команд, на думку вболівальників, були сильнішими. Розуміли, що Італія - ​​серйозний суперник, і віддали всі сили, билися до кінця. Я багато чим зобов'язаний Луїсу Енріке. Він довів, що є великим тренером. У цій команді багато новачків та свіжих ідей, і ми показали дуже високий рівень».

Микола Степанюк Джерело: УЄФА
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 01 травня 2024, 22:26 2

Єлена Рибакіна виграла у Юлії Путінцевої, Аріна Соболенко обіграла Мірру Андрєєву

Коментарі